BoE: Προειδοποιεί τους Βρετανούς για «οικονομική θύελλα» - Αυξημένο το κόστος δανεισμού στις αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BoE: Προειδοποιεί τους Βρετανούς για «οικονομική θύελλα» - Αυξημένο το κόστος δανεισμού στις αγορές
Η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας σημειώνει πως «οι οικονομικές προοπτικές για το Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως έχουν επιδεινωθεί σημαντικά».

Προειδοποιήσεις για την πορεία της βρετανικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας στέλνει η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), τονίζοντας προς τις τράπεζες πως πρέπει να ενισχύουν τα «μαξιλάρια» ρευστότητας του για να αντέξουν τη θύελλα που έρχεται.

Στην εξαμηνιαία έκθεση της για την πορεία της βρετανικής οικονομίας, η BoE σημειώνει πως «οι οικονομικές προοπτικές για το Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως έχουν επιδεινωθεί σημαντικά», προσθέτοντας πως οι εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία μπορεί να αποδειχθούν βασικός παράγοντας για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το Reuters, η BoE αναφέρει πως παρ' ό,τι οι βρετανικές τράπεζες βρίσκονται σε καλή θέση για να αντέξουν μια σημαντική οικονομική επιδείνωση, το ποσοστό κεφαλαιακής επάρκειας του αναμένεται να υποχωρήσει μέσα στα επόμενα τρίμηνα.

Ακόμα, η έκθεση σημειώνει ότι παρά την αύξηση του κόστους ζωής, με τον πληθωρισμό στη Βρετανία να κινείται κοντά στο 10%, οι τράπεζες είναι καλά οχυρωμένες στα «κενά» χρέους που μπορεί να εμφανίσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σχολιάζοντας τις επιπτώσεις των βασικών επιτοκίων από τις ισχυρές κεντρικές τράπεζες, η BoE αναφέρει πως το κόστος δανεισμού έχει καταστεί πιο ακριβό και υπογραμμίζει πως οι συνθήκες στις αγορές «μπορεί να χειροτερέψουν, ειδικότερα εάν η μεταβλητότητα στις αγορές αυξηθεί περαιτέρω».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Σε χαμηλό 26 ετών οι πωλήσεις αυτοκινήτων

UBS: Τον Σεπτέμβριο το «ταβάνι» του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη - Στο 9%

gazzetta
gazzetta reader insider insider