Γεωργιάδης: Προγράμματα για το ψηφιακό λιανικό εμπόριο στο νέο ΕΣΠΑ

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Προγράμματα για το ψηφιακό λιανικό εμπόριο στο νέο ΕΣΠΑ
Περί τα 7-8 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν στο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού. Νοέμβριο – Δεκέμβριο θα γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις από το νέο ΕΣΠΑ. Ποιες είναι οι κορυφαίες προτεραιότητές του. Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Προγράμματα για το ψηφιακό λιανικό εμπόριο θα περιλαμβάνει το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, όπως δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Με το βλέμμα στο μέλλον και μιλώντας στο OT FORUM 2, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την ύπαρξη ηλεκτρονικού καταστήματος στο λιανικό εμπόριο, καθώς πρόκειται για ένα επιπλέον κανάλι πώλησης που δύναται «να φέρει πολλές πωλήσεις στους επιχειρηματίες».

«Νοέμβριο – Δεκέμβριο οι πρώτες εκταμιεύσεις από το νέο ΕΣΠΑ»

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε προσωπικό του στοίχημα το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, προκειμένου η χώρα να μην έχει κανένα χρηματοδοτικό κενό σε σχέση και με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, ενώ επανέλαβε πως «Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα εκταμιεύσει χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ μέσα στο 2022».

«Με το νέο ΕΣΠΑ θα διοχετευθούν πολύ περισσότερα χρήματα στις περιφέρειες, ενώ κονδύλια της τάξης των 7-8 δισ. ευρώ θα οδηγηθούν στο μέτωπο του ψηφιακού μετασχηματισμού», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, για να προσθέσει πως «Νοέμβριο – Δεκέμβριο η χώρα θα έχει τις πρώτες εκταμιεύσεις κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ».

Παρουσιάζοντας τις κατευθύνσεις του νέου ΕΣΠΑ, ο υπουργός χαρακτήρισε «νούμερο ένα προτεραιότητα την πράσινη ενέργεια, το περιβάλλον και την εξοικονόμηση ενέργειας» και «νούμερο δύο προτεραιότητα τις έξυπνες πόλεις». Αποκάλυψε μάλιστα πως «προγράμματα για τις έξυπνες πόλεις θα αρχίσουν να τρέχουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο», καθώς, όπως τόνισε, «είμαστε αρκετά ώριμοι προς αυτή την κατεύθυνση».

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «συμπληρωματικά χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα» το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, ενώ κληθείς να τοποθετηθεί επί της εκλογολογίας του τελευταίου διαστήματος ο υπουργός σημείωσε πως «εκλογές θα γίνουν όταν το αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης». «Εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης θα τολμήσω ωστόσο να πω πως μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει την οικονομία», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρνητική η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά σε επικουρικές και δώρα στους συνταξιούχους

Σασπένς για το επόμενο πακέτο μέτρων στήριξης

Νέο deal 25 εκατ. ευρώ ανάμεσα σε Orilina ΑΕΕΑΠ και Lamda Development στη Θεσσαλονίκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider