Βρετανία: Η αυτοκινητοβιομηχανία ζητά κρατική ενίσχυση για την ενέργεια - Σε κίνδυνο 22.000 θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Η αυτοκινητοβιομηχανία ζητά κρατική ενίσχυση για την ενέργεια - Σε κίνδυνο 22.000 θέσεις εργασίας
Η SMMT αναφέρει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήδη αντιμετωπίζουν μια αύξηση 90 εκατ. στερλινών σε λογαριασμούς ενέργειας για το 2022.

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βρετανία ζητά από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον μέτρα για την κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους, τονίζοντας πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά θέτει σε κίνδυνο 22.000 θέσεις εργασίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ένωση κατασκευαστών και εμπόρων αυτοκινήτων (SMMT) σημειώνει πως «η βοήθεια με τα ενεργειακά κόστη θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και θα ενισχύει τις επενδύσεις σε σκοπούς καινοτομίας, έρευνας και ανάπτυξης και εμπορίου, με όλα αυτά να επανεπενδύονται στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ακόμα, η SMMT αναφέρει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήδη αντιμετωπίζουν μια αύξηση 90 εκατ. στερλινών σε λογαριασμούς ενέργειας για το 2022, υποστηρίζοντας πως καταβάλουν το μεγαλύτερο σχετικό κόστος σε όλη την Ευρώπη.

Επιπλέον, η ένωση υπογραμμίζει πως η κρατική ενίσχυση πρέπει να απορροφήσει τα κόστη, να επεκτείνει τις χορηγήσεις και να παρατείνει τις μειώσεις φόρων για τον κλάδο.

Για τις θέσεις εργασίας, η SMMT τονίζει πως ο κλάδος απασχολεί πάνω από 22.000 υπαλλήλους σε τομείς όπως οι κινητήρες, οι εξατμίσεις και οι δεξαμενές καυσίμων. Αυτές οι θέσεις θα απειληθούν καθώς οι πωλήσεις βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων οχημάτων υποχωρούν, με τη Βρετανία να στοχεύει σε αυτό μέχρι το 2035, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider