Αυστρία: Μειώθηκαν 50% οι παραδόσεις αερίου - Επαναλειτουργούν λιγνιτικές μονάδες μετά από 2 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστρία: Μειώθηκαν 50% οι παραδόσεις αερίου - Επαναλειτουργούν λιγνιτικές μονάδες μετά από 2 χρόνια
Η Αυστρία ακολουθεί μια σειρά χωρών, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία, που παρατείνουν τη «ζωή» των εργοστασίων άνθρακα τους.

Σε αλλαγές στον ενεργειακό σχεδιασμό της οδηγείται η Αυστρία, εν μέσω της μείωσης των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη χώρα και καθώς επανακαθορίζεται το πλάνο για την ενεργειακή μετάβαση στη Βιέννη.

Τη Δευτέρα η ενεργειακή OMV ανακοίνωσε πως οι ποσότητες φυσικού αερίου που παραδίδονται στην Αυστρία θα μειωθούν κατά 50% σε σχέση με τις ενεργειακές ανάγκες που έχει η χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Κυριακή η κυβέρνηση της χώρας έδωσε εντολή για την επαναλειτουργία της λιγνιτικής μονάδας στο Mellach, του μεγαλύτερου εργοστασίου λιγνιτικής παραγωγής στη χώρα και το οποίο έκλεισε πριν από 2 χρόνια καθώς η Αυστρία έγινε εκείνη την περίοδο η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη που απέκλεισε τον άνθρακα από την ηλεκτρική παραγωγή.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η Αυστρία ακολουθεί μια σειρά χωρών, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία, που παρατείνουν τη «ζωή» των εργοστασίων άνθρακα τους, στον απόηχο της ενεργειακής κρίσης από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας έχει δεσμευτεί πως θα δώσει 6,6 δισ. ευρώ για το «χτίσιμο» αποθεματικών αερίου πριν από το ερχόμενο χειμώνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΙΟΒΕ: Επιπτώσεις του υψηλού ενεργειακού κόστους στη χημική βιομηχανία και προτάσεις αντιμετώπισης

Γερμανία: Αύξηση ρεκόρ 33,6% στις τιμές παραγωγού - Στο +148,1% η αύξηση της ενέργειας

Βρετανία: Προτάσεις για νέα μέτρα προστασίας των καταναλωτών από τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider