Βραχυχρόνια μίσθωση: Προορισμοί από 150 έως 300 ευρώ για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βραχυχρόνια μίσθωση: Προορισμοί από 150 έως 300 ευρώ για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος
Σε ποιες περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου ή και της Χαλκιδικής, για τους κατοίκους της Β. Ελλάδας, υπάρχουν ακίνητα - οικονομικές επιλογές κατάλληλα για οικογένειες. Τι «δείχνει» έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (διαμερίσματα ή/και αυτοτελή κατοικίες - όχι βίλες) καταγράφονται στους δημοφιλείς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας μας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (10/6 – 13/6).

Παράλληλα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στο σύνολο σχεδόν των προορισμών, καταγράφεται αύξηση της δυναμικής των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε σχέση με τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Για όσους όμως για επαγγελματικούς ή οικονομικούς λόγους δεν επιθυμούν να επιλέξουν μακρινούς ή νησιωτικούς προορισμούς, υπάρχουν και άλλες επιλογές είτε στην Αττική είτε σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με σχετική έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, υπάρχουν οικονομικοί προορισμοί για την περίοδο του Αγίου Πνεύματος, κατάλληλοι κατά βάση για οικογένεια (π.χ. 4μελή), με συνολικό κόστος έως 300 ευρώ. Σε πολλούς μάλιστα προορισμούς το κόστος κυμαίνεται από 150 ευρώ έως 200 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις Παρασκευή 10/6 - Δευτέρα 13/6.

Όπως αναφέρει ο κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, «τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, δεν αφορούν αποκλειστικά εγχώριους ταξιδιώτες, αλλά και αλλοδαπούς, πλέον βρισκόμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο. Όσοι συμπολίτες μας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να επιλέξουν μακρινούς προορισμούς, αλλά θέλουν και αυτό το τριήμερο να βρεθούν κοντά στη φύση, μπορούν να επιλέξουν κατοικίες στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής όπως η Αρτέμιδα, το Πόρτο Ράφτη, η Αγία Μαρίνα, η Ραφήνα, το Λαύριο, Ανάβυσσος, Βραυρώνα και Νέα Μάκρη. Το συνολικό κόστος για 3 διανυκτερεύσεις για τετραμελή οικογένεια, κυμαίνεται από 179 ευρώ έως 286 ευρώ. Συγκεκριμένα, στη Ραφήνα κατοικία 44 τ.μ. μισθώνεται προς 240 ευρώ για το τριήμερο, στο Πόρτο Ράφτη κατοικία 60 τ.μ. προς 276 ευρώ, στην Αρτέμιδα κατοικία 40 τ.μ. προς 276 ευρώ, στην Αγία Μαρίνα κατοικία 47 τ.μ. προς 216 ευρώ, στην Ανάβυσσο κατοικία 50 τ.μ. προς 185 ευρώ, στη Νέα Μάκρη κατοικία 60 τ.μ. προς 218 ευρώ. Ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας, περίπου 120 τ.μ., διατίθενται στη Βραυρώνα και στο Λαύριο με συνολικό κόστος μίσθωσης για το τριήμερο 179 και 286 ευρώ αντίστοιχα».

Όπως σημειώνεται την έρευνα, «όσοι συμπολίτες μας καθυστέρησαν να προβούν σε κράτηση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και επιθυμούν να ξεφύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα και παράλληλα δεν θέλουν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα από 300 ευρώ για το σύνολο των ημέρων διανυκτέρευσης, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως στη Πελοπόννησο , στη Χαλκιδική αν διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Εύβοια.

Η Εύβοια, ένας κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους, διαθέτει πολλές επιλογές για τους ταξιδιώτες. Στην Αιδηψό κατοικία 45 τ.μ. μισθώνεται προς 187 ευρώ, στον Άγιο Νικόλαο κατοικία 47 τ.μ. προς 212 ευρώ, στο Λευκαντί κατοικία 55 τ.μ. προς 275 ευρώ και στη Κάρυστο, κατοικία 60 τ.μ. μισθώνεται προς 276 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Οι προορισμοί της Πελοποννήσου απέχουν από την Αθήνας από 1 έως 3 ώρες οδικώς. Κοντινοί προορισμοί έως 1 – 1,5 ώρα είναι τα παράλια του Ν. Κορινθίας όπου το κόστος μίσθωσης για κατοικία 50 τμ στο Λέχαιο είναι 180€, το Τολό Αργολίδος όπου το κόστος διαμορφώνεται στα 179€ για κατοικία 40 τμ, ενώ σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών είναι τα Σελιανίτικα όπου κατοικία 43 τμ μισθώνεται προς 163€ για τρεις διανυκτερεύσεις, στο Ξυλόκαστρο κατοικία 80 τμ μισθώνεται προς 189€ . Ενώ στην ίδια χιλιομετρική απόσταση, μπορεί να επισκεφτεί προορισμούς όπως η Νέα Επίδαυρος, η Παλαιά Επίδαυρος και η παραλία Τυρός».

Όσον αφορά στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, «μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στη Χαλκιδική σε απόσταση από 60 χλμ. έως 90 χλμ. όπως τη Νέα Ποτιδαία και τα Νέα Μουδανιά .Στα Νέα Μουδανία κατοικία 40 τμ μισθώνεται προς 262€ και στη Νέα Ποτιδαία κατοικία 5 5τμ προς 200€. Ενώ σε απόσταση από 100 χλμ. έως 140 χλμ., μπορούν να επιλέξουν προορισμούς όπως το Πευκοχώρι, η Ιερισσός και η Ουρανούπολη. Στο Πευκοχώρι κατοικία 55 τμ μισθώνεται προς 258€ , στην Ουρανούπολη κατοικία 35 τμ προς 188€ και στην Ιερισσό κατοικία 45 τμ προς 194€ για τρεις διανυκτερεύσεις», αναφέρεται σχετικά.

«Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, ένας βασικός λόγος επιλογής αυτοτελών διαμερισμάτων ή/και κατοικιών, είναι τόσο η πανδημία του κορωνοϊού που αποφεύγουν τον συνωστισμό, ενώ, παράλληλα, ένα αυτοτελές διαμέρισμα ή/και κατοικία διαθέτει όλο τον οικιακό εξοπλισμό για μια οικογένεια.

Μπορεί για τους νεότερους ή/και για οικογένειες που διαθέτουν την οικονομική άνεση να φαντάζει κάτι όχι και τόσο απαραίτητο, αλλά όταν μια οικογένεια με 2 παιδιά θελήσει να κάνει διακοπές 5 ημέρες, θα πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό τα καθημερινά έξοδα καφέ κλπ., καθώς και το κόστος 2 γευμάτων την ημέρα τουλάχιστον, ενώ αν έχει μικρά παιδία, τα γεύματα μπορεί να είναι μικρότερα αλλά είναι σαφώς περισσότερα.

Σύμφωνα με τα άνωθεν, θα μπορούσα να ισχυριστούμε ότι ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αποτελεί μια… λύση για οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένο budget ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή που το κόστος ζωής τόσο λόγω του πληθωρισμού αλλά και της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξευτεί. Οι ενδιαφερόμενοι εκδρομείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βασικός ρυθμιστής του κόστους αλλά και της διαθεσιμότητας, δηλαδή να μπορείς να έχει τη δυνατότητα να επιλέξεις κατοικία σύμφωνα με τις ανάγκες σου αλλά και το πορτοφόλι σου, αποτελεί ο χρόνος της κράτησης. Όσον νωρίτερα σχεδιάσουμε τις μας διακοπές, τόσο καλύτερες τιμές μπορούμε να επιτύχουμε», καταλήγει ο κ. Μπάκας.

Πηγή/Επεξεργασία (σε όλους τους πίνακες): Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες) με 2 Υ/Δ – Μπροστά σε παραλία. * Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλά επίπεδα οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Αύξηση εγγραφών ακινήτων στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider