Τσακίρης σε ΕΕ: Ανάγκη μεγαλύτερης «ιδιοκτησίας» από τα κράτη μέλη για τα χρηματοδοτικά προγράμματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακίρης σε ΕΕ: Ανάγκη μεγαλύτερης «ιδιοκτησίας» από τα κράτη μέλη για τα χρηματοδοτικά προγράμματα
«Ως ελληνική κυβέρνηση επαναλαμβάνουμε συνεχώς τις πάγιες θέσεις μας για την μέγιστη ευελιξία των κανονισμών εφαρμογής» ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την αναγκαιότητα μεγαλύτερης «ιδιοκτησίας» από τα κράτη της ΕΕ μέλη στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων» υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, με αφορμή την τοποθέτησή του στην υπουργική σύνοδο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός: «Παρευρεθήκαμε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο στην υπουργική σύνοδο γενικών υποθέσεων της ΕΕ. Οι υπουργοί αρμόδιοι για την πολιτική συνοχή, όλων των κρατών μελών, επιβεβαιώσαμε τη σημασία και το ρόλο της πολιτικής συνοχής στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών περιφερειών και ταυτόχρονα αναγνωρίσαμε τη δυνατότητα της πολιτικής συνοχής να συνδράμει στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων για τις ευρωπαϊκές οικονομίες και κοινωνίες όπως άλλωστε συνέβη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση ξεκινά και η συζήτηση για την ενσωμάτωση των συμπερασμάτων της 8η έκθεσης για τη συνοχή και την μετάβαση σε νέα νέο θεσμικό πλαίσιο για τη μετά του 2027 περίοδο. Ως ελληνική κυβέρνηση επαναλαμβάνουμε συνεχώς τις πάγιες θέσεις μας για την μέγιστη ευελιξία των κανονισμών εφαρμογής, την απλοποίηση του κανονιστικού πλαισίου και την αναγκαιότητα μεγαλύτερης "ιδιοκτησίας" από τα κράτη μέλη στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσακίρης: Η πολιτική συνοχής είναι ο βασικός πυλώνας της πολιτικής ολοκλήρωσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider