ΟΔΔΗΧ: Το Δημόσιο άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ από δημοπρασία 6μηνων εντόκων - Στο -0,03% η απόδοση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΔΔΗΧ: Το Δημόσιο άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ από δημοπρασία 6μηνων εντόκων - Στο -0,03% η απόδοση
Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, συνολικά υποβλήθηκαν προ­­­σφο­ρές ύψους 1,294 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 2,07 φορές. 

Στην άντληση του ποσού των 812,5 εκατ. ευρώ από την δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων ύψους 625 εκατ. ευρώ προχώρησε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο -0,03%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, συνολικά υποβλήθηκαν προ­­­σφο­ρές ύψους 1,294 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 2,07 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, στις 12μ.μ. Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ακτινογραφία της ακρίβειας στην Ελλάδα: Στο 60,9% ο πληθωρισμός ενέργειας - Στο 11% ο δείκτης τροφίμων, ποτών

Ρεύμα: Κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η τιμή στην Ελλάδα τον Μάιο

Νέες προκλήσεις από Ερντογάν: «Καμία σχέση» με την Ελλάδα, μέχρι «να διορθώσει τα λάθη της»

gazzetta
gazzetta reader insider insider