Ο FDA χαλαρώνει τους κανόνες για τις εισαγωγές βρεφικού γάλακτος για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο FDA χαλαρώνει τους κανόνες για τις εισαγωγές βρεφικού γάλακτος για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις
Συμφωνία με την Abbott Nutrition να επανεκκινήσει το εργοστάσιό της στο Μίσιγκαν. Η Nestle ξεκινά τις προμήθειες από την Ευρώπη.

Μέτρα κατά της έλλειψης σε εθνικό επίπεδο σε βρεφικά γάλατα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, όπως η επαναλειτουργία του μεγαλύτερου εγχώριου εργοστασίου παραγωγής και η αύξηση των εισαγωγών από το εξωτερικό.

Παράλληλα, ο FDA ανακοίνωσε πως θα εκσυγχρονίσει τη διαδικασία αξιολόγησης για να διευκολύνει τους ξένους κατασκευαστές στην αποστολή φόρμουλας στις ΗΠΑ.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η έκκληση προς την παγκόσμια αγορά θα έχει ανταπόκριση και οι διεθνείς επιχειρήσεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της προσφοράς προϊόντων», δήλωσε ο Επίτροπος του FDA, Robert Califf. Οι ΗΠΑ θα δώσουν προτεραιότητα στις εταιρείες που μπορούν να παρέχουν τις μεγαλύτερες αποστολές και θα αποδείξουν γρήγορα ότι οι φόρμουλες τους είναι ασφαλείς και πληρούν τα διατροφικά πρότυπα των ΗΠΑ, πρόσθεσε.

Συμφωνία με την Abbott Nutrition

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών πως κατέληξαν σε συμφωνία με την Abbott Nutrition να επανεκκινήσει το εργοστάσιό της στο Μίσιγκαν, το οποίο έχει κλείσει από τον Φεβρουάριο λόγω προβλημάτων μόλυνσης. Η εταιρεία πρέπει να αναθεωρήσει τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες ασφαλείας της πριν συνεχίσει την παραγωγή.

Ωστόσο, κανένα από αυτά τα βήματα δεν θα έχει άμεση επίδραση στις περιορισμένες προμήθειες που έχουν κάνει πολλούς γονείς να αναζητούν φόρμουλα στο διαδίκτυο ή σε τράπεζες τροφίμων.

Αφού έλαβε το OK του FDA, η Abbott είπε ότι θα χρειαστούν οκτώ έως δέκα εβδομάδες πριν αρχίσουν να φτάνουν τα νέα προϊόντα στα καταστήματα, ενώ δεν όρισε χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση της παραγωγής.

Η έλλειψη βρεφικού γάλακτος επιδεινώθηκε έπειτα από ανάκληση από την Abbott τον Φεβρουάριο που ήρθε να συμπληρώσει τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, αφήνοντας λιγότερες επιλογές στα ράφια των καταστημάτων σε μεγάλο μέρος της χώρας. Η έλλειψη οδήγησε τους λιανοπωλητές, όπως η CVS και η Walgreens, να περιορίσουν τον αριθμό των συσκευασιών που μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες ανά επίσκεψη.

Η προληπτική ανάκληση προκλήθηκε από τέσσερις ασθένειες που αναφέρθηκαν σε μωρά που είχαν καταναλώσει φόρμουλα από το εργοστάσιο του Μίσιγκαν. Και τα τέσσερα βρέφη νοσηλεύτηκαν με έναν σπάνιο τύπο βακτηριακής λοίμωξης, ενώ δύο πέθαναν.

Η Nestle ξεκινά τις προμήθειες από την Ευρώπη

Η Nestle SA ξεκινά να προμηθεύει βρεφικά γάλατα τις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ολλανδία και την Ελβετία, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο Reuters. Η Nestle θα εξάγει στις Ηνωμένες Πολιτείες τη φόρμουλα Gerber από την Ολλανδία και την Alfamino από την Ελβετία.

«Δώσαμε προτεραιότητα σε αυτά τα προϊόντα επειδή εξυπηρετούν έναν κρίσιμο ιατρικό σκοπό, καθώς αφορούν μωρά με αλλεργίες στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος», είπε η εταιρεία. «Και τα δύο προϊόντα εισάγονταν ήδη, αλλά αυξήσαμε τις αποστολές για να βοηθήσουμε στην κάλυψη των άμεσων αναγκών».

Επίσης, η Reckitt Benckiser θα ενισχύσει την παραγωγή βρεφικής φόρμουλας κατά περίπου 30%, αυξάνοντας και τις παραδόσεις στα καταστήματα, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια πανεθνική έλλειψη στα σούπερ μάρκετ, δήλωσε στέλεχος της εταιρείας στο Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Πολιτική κρίση από την έλλειψη βρεφικού γάλακτος - Μέτρα παρουσίασε ο Λευκός Οίκος

gazzetta
gazzetta reader insider insider