Ευρωζώνη: Έλλειμμα για πέμπτο διαδοχικό μήνα στο εμπορικό ισοζύγιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Έλλειμμα για πέμπτο διαδοχικό μήνα στο εμπορικό ισοζύγιο
Η αύξηση στις τιμές ενέργειας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία προκάλεσε άνοδο στην αξία των εισαγωγών τον Μάρτιο.

Εμπορικό έλλειμμα για πέμπτο διαδοχικό μήνα εμφάνισε τον Μάρτιο η Ευρωζώνη, καθώς η αύξηση στις τιμές ενέργειας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία προκάλεσε άνοδο στην αξία των εισαγωγών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το εμπορικό έλλειμα διαμορφώθηκε στα 16,4 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, από 22,5 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 35,4% ετησίως τον Μάρτιο, υψηλότερα από την άνοδο κατά 14% στις εξαγωγές.

Προσαρμοσμένο στις εποχικές διακυμάνσεις, το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 17,6 δισ. ευρώ τον Μάρτιο σε σύγκριση με έλλειμμα 11,3 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, το υψηλότερο επίπεδό του από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων το 1999. Οι εξαγωγές της Ευρωζώνης αυξήθηκαν 0,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 3,5%, σύμφωνα με τη Eurostat.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τεκτονικές αλλαγές στην αγορά εργασίας: Ποια επαγγέλματα καταργεί «αθόρυβα» η Τεχνητή Νοημοσύνη

Σε εκκρεμότητα το αγροτικό - Πράσινες και γαλάζιες κουμπαριές - Στου Καραβίτη με Πιερρ

Απάτες με επιστροφές ΦΠΑ ερευνούν οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ - Χάθηκαν 73,5 δισ. ευρώ την τελευταία 15ετία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider