ΕΕ: Ο Μπορέλ πιέζει να αυξηθεί η χρηματοδότηση για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία στα 2 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Ο Μπορέλ πιέζει να αυξηθεί η χρηματοδότηση για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία στα 2 δισ. ευρώ
Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τζοζέπ Μπορέλ, πιέζει τα κράτη μέλη να αυξήσουν το ποσό της στρατιωτικής βοήθειας που το μπλοκ θα χορηγήσει στην Ουκρανία κατά 500 εκατ. ευρώ, στα 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, προσκείμενες στις συζητήσεις.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τζοζέπ Μπορέλ, πιέζει τα κράτη μέλη να αυξήσουν το ποσό της στρατιωτικής βοήθειας που το μπλοκ θα χορηγήσει στην Ουκρανία κατά 500 εκατ. ευρώ, στα 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, προσκείμενες στις συζητήσεις που επικαλείται το Bloomberg.

Τα κράτη μέλη δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει στην πρόταση σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ειρήνη, με τη Γερμανία να είναι το κύριο εμπόριο στη συνάντηση των πρεσβευτών πολιτικής και ασφάλειας της ΕΕ αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν οι πηγές.

Το Βερολίνο δεν αντιτίθεται στην πρόταση, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να περάσει από τις κατάλληλες διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της κοινοβουλευτικής έγκρισης, και δεν θα μπορούσε να υπογράψει αμέσως τη νέα χρηματοδότηση, δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος. Μια μικρή ομάδα άλλων εθνών, μαζί με τη Γερμανία, ανέφεραν επίσης ότι μια νέα δόση χρημάτων δεν είναι επείγουσα, επειδή οι αποζημιώσεις καταβάλλονται μετά την παράδοση των όπλων, σημείωσαν οι πηγές.

Σημειώνεται ότι τα συμφωνηθέντα μέτρα συνδρομής στόχο έχουν να χρηματοδοτήσουν την παροχή τόσο εξοπλισμού όσο και προμηθειών, όπως μέσων ατομικής προστασίας, κυτίων πρώτων βοηθειών και καυσίμων, καθώς και θανατηφόρου στρατιωτικού εξοπλισμού και πλατφορμών για αμυντικούς σκοπούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ένταξη Φινλανδίας στο NATO: Η Ρωσία απειλεί με στρατιωτικά μέτρα και άμεση διακοπή του φυσικού αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider