Βεσυρόπουλος: Ο νέος ΕΝΦΙΑ γίνεται ορθολογικότερος και αναλογικότερος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βεσυρόπουλος: Ο νέος ΕΝΦΙΑ γίνεται ορθολογικότερος και αναλογικότερος
Η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη και το αποδεικνύουμε έμπρακτα, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμήχανος απέναντι στις δύο διαδοχικές μειώσεις του ΕΝΦΙΑ που προχώρησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι απλά τηρώντας, αλλά υπερκαλύπτοντας τις προγραμματικές της δεσμεύσεις» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, υποστηρίζοντας τις σχετικές ρυθμίσεις της τροπολογίας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμο του υπουργείου Υγείας.

Ο υφυπουργός, υπενθύμισε πως η ΝΔ προεκλογικά είχε δεσμευτεί σε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα φυσικά πρόσωπα. Και σε λιγότερο από τρία χρόνια, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες, προχωρήσαμε σε μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ποσοστό που υπερβαίνει συνολικά το 35%, και μάλιστα με εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών, σημειώνοντας ότι παρά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο 60% των προϋπαρχουσών ζωνών, με τα νέα εκκαθαριστικά, οκτώ στους δέκα φορολογούμενους θα δουν νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Σχετικά με τις διατάξεις της τροπολογίας, ο υφυπουργός είπε πως ρυθμίζεται ο τρόπος εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ - ρύθμιση η οποία κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να εκκαθαριστεί ορθά ο ΕΝΦΙΑ με βάση το νέο τρόπο υπολογισμού στις μειώσεις του. Διευκρινίζεται πως στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ σε δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις, η πρώτη δόση θα καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού του φόρου. Καθορίζεται μάλιστα, ότι στην περίπτωση που η πράξη προσδιορισμού του φόρου εκδοθεί μέχρι τις 15 του μήνα, η καταβολή της πρώτης δόσης πραγματοποιείται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα αυτού. Σε περίπτωση που τα εκκαθαριστικά εκδίδονται μετά τα μέσα του μηνός, τότε η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης θα λήγει στο τέλος του επόμενου μήνα. Η αύξηση των δόσεων για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε δέκα μηνιαίες δόσεις, αποτελεί ένα ακόμη μέτρο διευκόλυνσης των πολιτών, είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Η κυβέρνηση προχωρά διαρκώς σε παρεμβάσεις για να στηρίξει την οικονομία, την κοινωνία και τους πολίτες, διατράνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη και το αποδεικνύουμε έμπρακτα με ουσιαστικά και γενναία μέτρα στήριξης, αλλά και σε μια συνεπή πολιτική μείωσης των φόρων, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider