Γερμανία: Οι εξαγωγές προς τη Ρωσία τον Μάρτιο μειώθηκαν κατά 57,5%

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γερμανία: Οι εξαγωγές προς τη Ρωσία τον Μάρτιο μειώθηκαν κατά 57,5%
Οι εξαγωγές των γερμανικών επιχειρήσεων προς τη Ρωσία μειώθηκαν τον περασμένο μήνα κατά περισσότερο από 50%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Οι εξαγωγές των γερμανικών επιχειρήσεων προς τη Ρωσία μειώθηκαν τον περασμένο μήνα κατά περισσότερο από 50%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η Ρωσία κατρακύλησε έτσι στη 12η από την 5η θέση στη λίστα με τους αποδέκτες των γερμανικών εξαγωγών.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2022 οι εξαγωγές της Γερμανίας προς τη Ρωσία συρρικνώθηκαν κατά 57,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, ενώ η αξία τους έφθασε το 1,1 δισ. ευρώ, από 2,4 δισ. ευρώ που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι εξαγωγές της Γερμανίας σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκαν κατά 7,2% από τον Φεβρουάριο στον Μάρτιο, καταγράφεται ωστόσο αύξηση κατά 3,2% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2021.

Σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας παραμένουν οι ΗΠΑ, με αξία εξαγωγών τα 13,5 δισ. ευρώ και αύξηση κατά 21% σε σχέση τον Μάρτιο του 2021. Σε ό,τι αφορά την Κίνα, η αξία των γερμανικών εξαγωγών έφθασε τα 10,2 δισ.

Με δηλώσεις τους στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας χονδρεμπορίου, εξωτερικού εμπορίου και υπηρεσιών (BGA) Ντιρκ Γιαντούρα και ο Φόλκερ Τράιερ του Γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου (DIHK) προειδοποιούν για σοβαρή επιβάρυνση του εξωτερικού εμπορίου από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο κ. Τράιερ επισημαίνει επιπλέον ότι η πρόσφατη επιδείνωση των προβλημάτων στην παραγωγή και την οργάνωση του εφοδιασμού στην Κίνα «συγκλονίζουν το παγκόσμιο εμπόριο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κατοικίες: Οι κινήσεις που «κλειδώνουν» την επιστροφή ενοικίου – Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος Σεπτεμβρίου

ΕΦΚΑ: Ολοταχώς προς τη σύνταξη βγαίνει η γενιά των baby boomers - Γιατί συνεχίζουν να εργάζονται

AρρένΑ: Αύξηση πωλήσεων για το «νερό του Ολυμπιακού» - Οι στόχοι της οικογένειας Τσάκου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider