Πούτιν: «Αυτογκόλ» για τη Δύση οι οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: «Αυτογκόλ» για τη Δύση οι οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε πως οι κυρώσεις αυτό που έχουν καταφέρει είναι να επιδεινώσουν την πορεία της οικονομίας των χωρών της Δύσης.

Την άποψη πως οι οικονομικές κυρώσεις της Δύσης προς τη Ρωσία, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχουν μετατραπεί σε «αυτογκόλ» για τις πρώτες, εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας για την πορεία της ρωσικής οικονομίας, ο Πούτιν υποστήριξε πως οι κυρώσεις αυτό που έχουν καταφέρει είναι να επιδεινώσουν την πορεία της οικονομίας των χωρών της Δύσης.

Ακόμα, ο Πούτιν ανέφερε ότι ο πληθωρισμός στη χώρα του σταθεροποιείται, προσθέτοντας ότι η συζήτηση για το λιανεμπόριο της Ρωσίας επιστρέφει σε επίπεδα κανονικότητας.

Νωρίτερα, η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Ελβίρα Ναμπιούλινα, ανέφερε ότι η ρωσική οικονομία δεν μπορεί να επιβιώσει επ’ αόριστον με τα χρηματοοικονομικά της αποθέματα και θα πρέπει να μετασχηματισθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τον αντίκτυπο των διεθνών κυρώσεων.

Η ίδια σημείωσε πως θα χρειαστεί έως το 2024 για να επανέλθει ο πληθωρισμός στον στόχο του 4%.

«Η περίοδος κατά την οποία η οικονομία μπορεί να ζήσει με αποθέματα είναι ορισμένη. Και ήδη το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο μπαίνουμε σε μια περίοδο διαρθρωτικής μεταρρύθμισης και αναζήτησης νέων επιχειρηματικών μοντέλων», δήλωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεντβέντεφ: Αντιμέτωπη με την οικονομική καταστροφή η Ευρώπη αν προκαλέσει χρεοκοπία της Ρωσίας

Κοντά στα 80 έναντι του δολαρίου το ρούβλι, πτώση στις ρωσικές μετοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider