Fed: Πλουσιότεροι κατά 6,5 τρισ. δολάρια οι Αμερικανοί μεγιστάνες στο 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fed: Πλουσιότεροι κατά 6,5 τρισ. δολάρια οι Αμερικανοί μεγιστάνες στο 2021
Το πλουσιότερο 1% των Αμερικανών κατείχε στα τέλη του 2021 το 32,3% του συνολικού πλούτου των ΗΠΑ.

Πλουσιότεροι κατά 6,5 τρισ. δολάρια έγιναν μέσα στο 2021 οι πιο εύποροι Αμερικανοί επιχειρηματίες -που αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% του πληθυσμού των ΗΠΑ- οι οποίοι είδαν την περιουσία τους να εκτοξεύεται κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους, κυρίως εξαιτίας των ισχυρών επιδόσεων που σημείωσαν οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, οι μεγιστάνες -όπως οι Έλον Μασκ, Γουόρεν Μπάφετ, Τζεφ Μπέζος και Μπιλ Γκέιτς- που αντιπροσωπεύουν το 1% του πληθυσμού είδαν τον πλούτο τους να εκτοξεύεται στα 45,9 τρισ. δολάρια στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2021, ενώ κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού οι περιούσιες τους αυξήθηκαν κατά περίπου 12 τρισ. δολάρια

«Τα παραπάνω στοιχεία είναι πρωτοφανή», τόνισε ο Έντουαρντ Γουλφ, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας παράλληλα πως «πρόκειται για την πιο γρήγορη αύξηση του πλούτου που έχει καταγραφεί τα τελευταία 40 χρόνια»

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed, το πλουσιότερο 1% των Αμερικανών κατείχε στα τέλη του 2021 το 32,3% του συνολικού πλούτου των ΗΠΑ, την στιγμή που το 90% των πολιτών των ΗΠΑ κατέχει συνολικά το 30,2%, ποσοστό μειωμένο από το 30,5% πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όχι πια δισεκατομμυριούχος - Ο Oleg Tinkov έχασε 5 δισ. δολάρια σε 1 μήνα

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα προτείνει αύξηση φόρων για τους δισεκατομμυριούχους

Οι μισοί από τους 20 πλουσιότερους δισεκατομμυριούχους της Ρωσίας γλίτωσαν τις κυρώσεις. Γιατί;

gazzetta
gazzetta reader insider insider