Ουκρανία: Συντριπτικό οικονομικό πλήγμα 119 δισ. δολαρίων από τον πόλεμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Συντριπτικό οικονομικό πλήγμα 119 δισ. δολαρίων από τον πόλεμο
Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι η ουκρανική κυβέρνηση ετοιμάζει επί του παρόντος αγωγές στα διεθνή δικαστήρια για να αναγκάσει τη Ρωσία να την αποζημιώσει για αυτές τις απώλειες.

Στα 119 δισ. δολάρια ανέρχεται η ζημιά στην ουκρανική οικονομία σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Ντένις Κουντίν που έκανε δηλώσεις στο κανάλι Rada TV.

«Χθες ή προχθές, το Γραφείο του Προέδρου ανακοίνωσε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Μιλούσαν για υποδομές, αλλά σήμερα έχουμε ήδη διευκρινίσει αυτό το ποσό - είναι 119 δισ. δολάρια», ανέφερε ο Κουντίν και αναπαράγει το Ukrinform.

Σημείωσε ότι κάθε μέρα που διανύει ο πόλεμος, ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Οικονομίας υπολογίζει τις απώλειες που προκλήθηκαν στην Ουκρανία από τα ρωσικά στρατεύματα με δύο προσεγγίσεις: άμεσες απώλειες, δηλαδή πόσο κοστίζουν οι κατεστραμμένες εγκαταστάσεις, και το ποσό των απωλειών επί του ΑΕΠ λόγω των ενεργειών του ρωσικού στρατού.

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι η ουκρανική κυβέρνηση ετοιμάζει επί του παρόντος αγωγές στα διεθνή δικαστήρια για να αναγκάσει τη Ρωσία να την αποζημιώσει για αυτές τις απώλειες. Ο Κουντίν τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τις ζημιές που προκάλεσε ο ρωσικός στρατός.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοβ, από την αρχή του πολέμου οι υποδομές μεταφορών της Ουκρανίας έχουν υποστεί ζημίες άνω των 10 δισ. δολαρίων.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider