Οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία - Ακόμα και σήμερα η ανακοίνωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία - Ακόμα και σήμερα η ανακοίνωση
Ο Λευκός Οίκος πιθανόν να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και εργάζεται στενά με τους Ευρωπαίους συμμάχους για το θέμα αυτό.

Τελευταία ενημέρωση 17:38

Την απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή των Ευρωπαίων, εξετάζουν οι ΗΠΑ, με την ανακοίνωση να αναμένεται ακόμα και σήμερα, σύμφωνα με το CNBC. Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα και το NBC News, επικαλούμενο δυο ανώνυμες πηγές.

Εξάλλου, ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος Κρις Κουνς, μιλώντας στο CNN, είπε πως ο Λευκός Οίκος πιθανόν να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και εργάζεται στενά με τους Ευρωπαίους συμμάχους για το θέμα αυτό.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα μιλήσει σήμερα σχετικά με τη Ρωσία και τις εξελίξεις στην Ουκρανία (στις 17:45 ώρα Ελλάδος).

Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε το πρόγραμμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την ημέρα, ώστε να συμπεριλάβει μια ανακοίνωση για τις νέες ενέργειες των ΗΠΑ που αποσκοπούσαν στο «να λογοδοτήσει η Ρωσία για τον απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμό της στην Ουκρανία».

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ, αν και εξαρτώνται πολύ λιγότερο από τη ρωσική ενέργεια σε σύγκριση με πολλούς από τους ευρωπαίους συμμάχους, εξακολουθούν να εισάγουν σημαντική ποσότητα πετρελαίου τους από τη Ρωσία, περίπου 672.000 βαρέλια την ημέρα το 2021.

Μετά τα δημοσιεύματα, οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύθηκαν. Το Brent ενισχύεται 7,2%, στα 131,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό WTI, παράδοσης Απριλίου σημειώνει άνοδο 7,8% στα 128,7 δολάρια το βαρέλι.

Εχθές, δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο κοινοβουλευτικό σύμβουλο, ανέφερε πως η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ετοιμαζόταν να ψηφίσει το συντομότερο την Τρίτη έναν νόμο με στόχο την απαγόρευση εισαγωγής ρωσικών ενεργειακών προϊόντων καθώς και την αναστολή των εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε πως δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για το ρωσικό εμπάργκο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο νόμος θα δώσει επίσης στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την εξουσία να αυξήσει τους δασμούς σε αγαθά από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και θα δώσει την δυνατότητα στην Κάθριν Τάι, επικεφαλής του γραφείου της Εμπορικής Εκπροσώπου των ΗΠΑ (USTR), να επιδιώξει την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε περίπτωση εμπάργκο των ΗΠΑ στο ρωσικό αέριο και πετρέλαιο η απόφαση της ΕΕ θα είναι κοινή

Ρωσία: Το πετρέλαιο θα ξεπεράσει τα 300 δολάρια το βαρέλι αν ΗΠΑ και Ευρώπη απαγορεύσουν τις εισαγωγές

gazzetta
gazzetta reader insider insider