Μπιλ Άκμαν: Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία σημαίνει ότι ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος πιθανότατα έχει ξεκινήσει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Άκμαν: Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία σημαίνει ότι ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος πιθανότατα έχει ξεκινήσει
«Τον Ιανουάριο του 2020, είχα εφιάλτες σχετικά με το ενδεχόμενο μιας πανδημίας, αλλά όλοι φαινόταν να πιστεύουν ότι ήμουν τρελός. Έχω παρόμοιους εφιάλτες τώρα», ανέφερε ο Άκμαν.

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος «πιθανότατα έχει ήδη ξεκινήσει», με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος διευθυντής hedge fund, Μπιλ Άκμαν.

«Τον Ιανουάριο του 2020, είχα εφιάλτες σχετικά με το ενδεχόμενο μιας πανδημίας, αλλά όλοι φαινόταν να πιστεύουν ότι ήμουν τρελός. Έχω παρόμοιους εφιάλτες τώρα», ανέφερε ο Άκμαν μέσω Twitter.

«Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος πιθανότατα έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά αργήσαμε να το αναγνωρίσουμε», τόνισε, σημειώνοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε πριν μπούμε σε έναν καυτό πόλεμο με τη Ρωσία».

Οι ΗΠΑ «θα μπορούσαν να σταματήσουν τον παραλογισμό της αγοράς πετρελαίου από τη Ρωσία και της χρηματοδότησης του πολέμου, [και] η Ευρώπη θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμά της μόλις μειωθεί η ζήτηση για φυσικό αέριο την άνοιξη», πρόσθεσε ο Άκμαν.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με τα καλύτερα όπλα επιτρέπει στα μέλη του ΝΑΤΟ να βοηθήσουν την Ουκρανία χωρίς να βάλουν στρατεύματα στο έδαφος. «Οι Ουκρανοί με τα σωστά όπλα και πόρους έχουν αποδείξει ότι έχουν ό,τι χρειάζεται για να κερδίσουν τον πόλεμο, εκτός και μέχρις ότου ο Πούτιν πάει στα πυρηνικά», είπε.

«Ο λόγος για να μην κάνουμε περισσότερα φαίνεται να είναι ο φόβος μας να προκαλέσουμε τον Πούτιν», είπε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Δύση έχει ήδη προκαλέσει τον Πούτιν δίνοντας στους Ουκρανούς όπλα και σημειώνοντας πως η απροθυμία του ΝΑΤΟ να παρέμβει, λόγω της πυρηνικής απειλής που θέτει η Ρωσία, αποτελεί κακή στρατηγική κίνηση.

Οι φιλοδοξίες του Πούτιν ενισχύονται επειδή «δεν κάνουμε τίποτα για να τον σταματήσουμε». Οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Γεωργία το 2008, ενώ το 2014, η Ρωσία εισέβαλε και προσάρτησε την Κριμαία.

Σύμφωνα με τον Άκμαν, «είμαστε στα πρώτα βήματα των παγκόσμιων φιλοδοξιών του Πούτιν». «Με κάθε "νίκη" του ενθαρρύνεται να παίρνει περισσότερα», είπε. «Μας δοκιμάζει και κάθε φορά αποτυγχάνουμε στο τεστ».

Τέλος, ο Άκμαν υποστήριξε ότι το κλειδί για τον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία βρίσκεται στην Κίνα. «Ο μόνος αισιόδοξος τρόπος που μπορώ να δω είναι να παρέμβει η Κίνα και να μεσολαβήσει για μια πραγματική κατάπαυση του πυρός και μια επίλυση», είπε. «Ο Πούτιν σέβεται και πιθανότατα φοβάται την Κίνα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider