ΗΑΕ-Ινδία: Υπογράφηκε εμπορική συμφωνία «μαμούθ» ύψους 100 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΑΕ-Ινδία: Υπογράφηκε εμπορική συμφωνία «μαμούθ» ύψους 100 δισ. δολαρίων
Στην υπογραφή μίας εμπορικής συμφωνίας ύψους 100 δισ. με στόχο την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων προχώρησαν την Παρασκευή οι κυβερνήσεις της Ινδίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στην υπογραφή μίας εμπορικής συμφωνίας ύψους 100 δισ. δολαρίων με στόχο την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων προχώρησαν την Παρασκευή οι κυβερνήσεις της Ινδίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNΒC, πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη συμφωνία που υπογράφει το αραβικό κράτος, με τον διάδοχο του θρόνου σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν να τονίζει πως η υπογραφή της συμφωνίας φέρνει τα δύο κράτη πιο κοντά από ποτέ τόσο στον οικονομικό τομέα.

«Η Ινδία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς εταίρους μας στην Ασία και αυτή η συμφωνία υπόσχεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη στις επιχειρήσεις των ΗΑΕ και της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένων μειωμένων δασμών και ενισχυμένης πρόσβασης στην αγορά», υπογράμμισε ο de facto επικεφαλής των ΗΑΕ κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι.

Παράλληλα, ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν τόνισε πως η συμφωνία θα δώσει νέα πνοή στους εμπορικούς διαδρόμους από την Αφρική προς την Ασία και θα θέσει τα θεμέλια για ανάπτυξη και ευημερία που θα ωφελήσει ολόκληρη την περιοχή.

Από την πλευρά του Ινδός πρωθυπουργός σημείωσε πως «η συμφωνία αντανακλά τη βαθιά φιλία, το κοινό όραμα και την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών». «Είμαι βέβαιος ότι με αυτόν τον τρόπο θα εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή στις διμερείς οικονομικές σχέσεις», πρόσθεσε ο Μόντι.

Σημειώνεται, τέλος, πως τα ΗΑΕ αποτελούν τον τρίτο μεγαλύτερο εμπορικός εταίρος της Ινδίας, ενώ το 2021 η αξία των διμερών εμπορικών συναλλαγών θα ξεπεράσει τα 60 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Επίθεση αγάπης» Ερντογάν στα ΗΑΕ - «Επενδύστε στην Τουρκία»

Ινδία: Σταθερά τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας - Οι ανησυχίες για την ανάκαμψη της οικονομίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider