Goldman Sachs: «Σύσφιξη» της πολιτικής της Fed για κάθε μήνα, από τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: «Σύσφιξη» της πολιτικής της Fed για κάθε μήνα, από τον Μάρτιο
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα τονίζει πως «οι αξιωματούχοι της Fed θα δρουν κάθε μήνα, μέχρι να αλλάξει η εικόνα του πληθωρισμού».

Για επιθετική «σύσφιξη» της, μέχρι τώρα, υποστηρικτικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) κάνει λόγο η Goldman Sachs.

Σε report προς τους πελάτες της που κυκλοφόρησε μέσα στο Σαββατοκύριακο, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα σημειώνει πως αναμένει περιορισμό των υποστηρικτικών μέτρων σε κάθε μηνιαία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed από τον Μάρτιο και μετά.

Η Goldman αναφέρει πως περιμένει 4 αυξήσεις των επιτοκίων της Fed μέσα στο 2022, τον Μάρτιο, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο και εκτιμά πως η τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει το πρόγραμμα ενεργητικού της από τον Ιούλιο.

Λόγω των αυξημένων τιμών του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, που βρίσκονται σε υψηλά 39,5 ετών, η Goldman τονίζει πως «οι αξιωματούχοι της Fed θα δρουν κάθε μήνα, μέχρι να αλλάξει η εικόνα του πληθωρισμού»

«Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες για μια περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων ή για μείωση στο πρόγραμμα ενεργητικού της Fed από τον Μάιο» σημειώνεται στο report της Goldman.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed για το 2022 είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα, στις 25 και 26 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί οι «εσωτερικές» διαφωνίες στην ΕΚΤ είναι πιο «βλαβερές» από εκείνες στην Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider