Μεγάλη συρρίκνωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλη συρρίκνωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο
Εν μέσω της χριστουγεννιάτικης περιόδου και καθώς ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία έχει φτάσει σε υψηλό 39,5 ετών

Σε πορεία συρρίκνωσης κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας, εν μέσω της χριστουγεννιάτικης περιόδου και καθώς ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία έχει φτάσει σε υψηλό 39,5 ετών.

Αναλυτικά, οι λιανικές πωλήσεις συρρικνώθηκαν 1,9% έναντι αύξησης 0,3% που είχαν καταγράψει τον Νοέμβριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια συρρίκνωση 0,1%.

Οι λιανικές πωλήσεις, εκτός των αυτοκινήτων, συρρικνώθηκαν 2,3% έναντι αύξησης 0,3% τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση 0,1%.

Τιμές εισαγωγών - εξαγωγών

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών εισαγωγών στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε 0,2% για τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση μετά από άνοδο 0,7% τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,2%.

Ο δείκτης τιμών εξαγωγών συρρικνώθηκε 1,8% για τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση έναντι ανόδου 1% τον Νοέβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Κάτω των προσδοκιών η αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider