Μέστερ (Fed): Όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η μείωση του ισολογισμού της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέστερ (Fed): Όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η μείωση του ισολογισμού της Fed
Η Mester είπε ότι θέλει η Fed να εξετάσει τη χρήση υψηλότερων ανώτατων ορίων ρευστοποιήσεων.

«Τώρα που η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε μια ισχυρότερη θέση, θα πρέπει να υπάρξει άμεση μείωση των ομολόγων που διακρατεί στον ισολογισμό της η Fed χωρίς να υπάρξουν τριγμοί τις αγορές», δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Cleveland, Λορέτα Μέστερ.

Η Μέστερ είπε ότι θέλει η Fed να εξετάσει τη χρήση υψηλότερων ανώτατων ορίων ρευστοποιήσεων καθώς μειώνει τον ισολογισμό της και ότι δεν θα ήθελε να αποκλείσει την πιθανότητα ενεργητικής πώλησης assets, τονίζοντας ότι αυτές οι αποφάσεις θα βασίζονται στην κατάσταση της οικονομίας.

Η ίδια επανέλαβε την άποψή της ότι θα υποστήριζε την αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Fed τον Μάρτιο, εάν η οικονομία κινείται όπως σήμερα, με την αγορά εργασίας να ανακάμπτει έντονα και τον πληθωρισμό να ξεπερνά τον στόχο του 2% της Fed.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στο 7% έναντι 6,8% προηγουμένως, με τη μέτρηση να είναι εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο αύξησης του ετήσιου δείκτη τιμών καταναλωτή από τον Ιούνιο του 1982.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider