Η Κίνα παρουσίασε το app για το ψηφιακό γουάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα παρουσίασε το app για το ψηφιακό γουάν
Δεν θεωρείται κρυπτονόμισμα, όπως το bitcoin, καθώς εκδίδεται και ελέγχεται από την κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας παρουσίασε την πιλοτική εφαρμογή μιας εφαρμογής (app) για το ψηφιακό γουάν, στο πλαίσιο των προσπαθειών του Πεκίνου να προσελκύσει ενδιαφέρον στο ψηφιακό νόμισμα της ασιατικής χώρας.

Το app είναι διαθέσιμο στα Android και Apple stores και επιτρέπει στους χρήστες να έχουν ένα ψηφιακό πορτοφόλι για τις αγορές τους.

Σύμφωνα με το CNBC, η έκδοση του ψηφιακού νομίσματος της Κίνας ετοιμάζεται από το 2014 και δεν θεωρείται κρυπτονόμισμα, όπως το bitcoin, καθώς εκδίδεται και ελέγχεται από την κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Μέχρι σήμερα, το ψηφιακό γουάν έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες δοκιμές ανά την Κίνα, όπως λοταρίες στις οποίες οι πολίτες λάμβαναν ένα μικρό ποσό ψηφιακών χρημάτων για να ξοδέψουν. Ακόμα, η online πλατφόρμα πωλήσεων JD.com αποδέχτηκε το 2021 το ψηφιακό γουάν ως μέσο πληρωμής.

Ωστόσο, το ψηφιακό γουάν δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα σε εθνικό επίπεδο και είναι άγνωστό το εάν και το πότε το Πεκίνο θα λάβει απόφαση για την κυκλοφορία του σε ανά την κινεζική επικράτεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Αυστηρότεροι έλεγχοι για τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες με IPO στο εξωτερικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider