Οικονομία | Ελλάδα
23-12-2021 | 12:54

ΣΒΑΠ: Προτεραιότητα στην εξωστρέφεια με επιθετική προσπάθεια προτείνει ο κ. Δ. Μαθιός

Newsroom
Μοιράσου το
ΣΒΑΠ: Προτεραιότητα στην εξωστρέφεια με επιθετική προσπάθεια προτείνει ο κ. Δ. Μαθιός
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Η σημασία που αποδίδει ο προϋπολογισμός του 2022 για την επόμενη μέρα, από την κρίση και την πανδημία, στη παραγωγή και τις επενδύσεις, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης μας ενθαρρύνει να επαναλάβουμε την τοποθέτησή μας, ότι η Πολιτεία οφείλει να προσανατολισθεί, σε μια επιθετική, εξαγωγική πολιτική με  κατάργηση ή μείωση επιβαρύνσεων στην παραγωγή και τη μεταποίηση διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) κ. Δημήτρης Μαθιός σε συζήτηση με το Δ.Σ. του Συνδέσμου για τον προϋπολογισμό και την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης με το νέο πλέγμα νομοθεσίας που θα προωθηθεί από τις αρχές του 2022.  

Η εξωστρέφεια, πρόσθεσε ο κ. Μαθιός, είναι το κλειδί για την οικοδόμηση μιας ισχυρής και βιώσιμης οικονομίας που θα παράγει πλούτο και νέες θέσεις εργασίας προς όφελος της κοινωνίας. 

Έχουμε ανάγκη, είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, ισχυρή παραγωγική βάση, η οποία θα εστιάζει σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, που παρουσιάζουν αυξημένη διεθνή ζήτηση και η οποία θα υποστηρίζει και θα προωθεί ουσιαστικά την εξωστρέφεια. Οι εξαγωγείς κατάφεραν σε μία δύσκολη περίοδο να αναπτύξουν το διεθνές δίκτυο συνεργασίας τους και να αυξήσουν τη διεθνή τους δραστηριότητα. Έχουμε συνεπώς, μεγάλα περιθώρια να βελτιώσουμε τις εξαγωγές μας. Αυτό προϋποθέτει αλλαγή στρατηγικής για τις επιχειρήσεις μας. Προϋποθέτει, όμως και συνδρομή της Πολιτείας. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.