Βρετανία: Νέο πακέτο στήριξης 1 δισ. λιρών στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Νέο πακέτο στήριξης 1 δισ. λιρών στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την Όμικρον
Στην επέκταση των κρατικών ενισχύσεων που έλαβαν τους προηγούμενους μήνες οι βρετανικές επιχειρήσεις προχωράει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μία προσπάθεια στήριξης της οικονομίας και ιδιαίτερα του κλάδου της φιλοξενίας, ο οποίος πλήττεται σημαντικά εξαιτίας της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού.

Στην επέκταση των κρατικών ενισχύσεων που έλαβαν τους προηγούμενους μήνες οι βρετανικές επιχειρήσεις προχωράει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μία προσπάθεια στήριξης της οικονομίας και ιδιαίτερα του κλάδου της φιλοξενίας, ο οποίος πλήττεται σημαντικά εξαιτίας της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, το νέο πακέτο στήριξης θα ανέρχεται στο ένα δισ. στερλίνες και στοχεύει στην ενίσχυση εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων που βλέπουν τον τζίρο τους να έχει μειωθεί σχεδόν στο 100%, την στιγμή που η εορταστική περίοδος αποτελούσε την ελπίδα πολλών για επιστροφή στην κερδοφορία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου CNBC, οι πληγείσες επιχειρήσεις στους κλάδους της φιλοξενίας και της ψυχαγωγίας στην Αγγλία θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιχορήγηση έως και 6.000 λίρες, κάτι που αντιστοιχεί στο 70% του νέου πακέτου στήριξης, ύψους 1 δισ. λιρών.

Ωστόσο, σε αντίθεση με συνέβη κατά τη διάρκεια προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας, δεν θα υπάρξει επιπλέον κρατική βοήθεια για τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους ή που μειώνεται το ωράριό τους.

«Δεν θα διστάσουμε να πράξουμε αναλογικά και κατάλληλα σε περίπτωση επιβολής νέων μέτρων εξαιτίας της Όμικρον», υπογράμμισε παράλληλα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Παράλληλα, ο Σούνακ γνωστοποίησε πως το υπουργείο Οικονομικών θα καλύψει το κόστος των αποδοχών ασθενείας για απουσίες λόγω νόσησης από κορονοϊό, για διάστημα ως και δύο εβδομάδες για κάθε εργαζόμενο, ενώ το ταμείο για τη στήριξη πολιτιστικών οργανισμών θα ενισχυθεί με 30 εκατ. λίρες.

Τέλος, 100 εκατ. λίρες θα διατεθούν στις τοπικές αρχές της Αγγλίας για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και 150 εκατ. λίρες θα λάβουν οι κυβερνήσεις της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider