Ιαπωνία: Αναβαθμίζονται οι εκτιμήσεις για την οικονομία μετά από 17 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιαπωνία: Αναβαθμίζονται οι εκτιμήσεις για την οικονομία μετά από 17 μήνες
Το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου είπε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στη νέα μετάλλαξη, αλλά εξακολουθεί να βλέπει πως η οικονομία ανακάμπτει βραχυπρόθεσμα.

Προς τα πάνω αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για την οικονομία η κυβέρνηση της Ιαπωνίας για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2020, ως μια ένδειξη εμπιστοσύνης για την ανάκαμψη, ακόμη και εν μέσω κινδύνων από την μετάλλαξη Όμικρον.

Στην έκθεσή του για τον Δεκέμβριο, το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ότι η οικονομία έχει ανεβάσει ρυθμούς καθώς οι σοβαροί περιορισμοί που προκαλούνται από την πανδημία σταδιακά χαλαρώνουν. Επιμέρους, η κυβέρνηση στηρίχθηκε στην κατανάλωση, την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και την αγορά εργασίας.

Η έκθεση υπογραμμίζει πώς η Ιαπωνία κατάφερε μέχρι στιγμής να αποφύγει την ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον συγκρικτικά με αυτό που καταγράφεται στις ΗΠΑ και στη Βρετανία. Στις ΗΠΑ, η μετάλλαξη αντιπροσώπευε το 73% των νέων κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα, ενώ η Ιαπωνία είχε επιβεβαιώσει λιγότερα από 70 κρούσματα ΄Όμικρον συνολικά από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στη νέα μετάλλαξη, αλλά εξακολουθεί να βλέπει πως η οικονομία ανακάμπτει βραχυπρόθεσμα.

Η Ιαπωνία αναμένεται να ανακάμψει αυτό το τρίμηνο μετά το πανδημικό κύμα του καλοκαιριού που διαμόρφωσε μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επιβραδύνοντας την κατανάλωση. Έκτοτε, οι περιορισμοί έχουν αρθεί και ο πρωθυπουργός Fumio Kishida παρουσίασε ένα μεγαλύτερο από το αναμενόμενο πακέτο τόνωσης για να στηρίξει την οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider