Οικονομία | Διεθνή
20-12-2021 | 15:47

Σεντένο (ΕΚΤ): Η αύξηση του πληθωρισμού προκαλεί αβεβαιότητα και απαιτεί συνεχή παρακολούθηση

Newsroom
Μοιράσου το
Σεντένο (ΕΚΤ): Η αύξηση του πληθωρισμού απαιτεί συνεχή παρακολούθηση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την αύξηση του πληθωρισμού, η οποία ενδέχεται να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού έκρουσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μάριο Σεντένο.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σεντένο αναφέρθηκε στην αύξηση του πληθωρισμού, σημειώνοντας πως δημιουργεί αβεβαιότητα στις αγορές και στις κυβερνήσεις, ενώ τόνισε πως ενδεχόμενα lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού δεν θα πρέπει να οδηγήσουν σε νέες αυξήσεις των τιμών.

«Πρέπει να παραμείνουμε ιδιαίτερα προσεκτικοί», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης της Πορτογαλίας, υπογραμμίζοντας πως η αύξηση των λοιμώξεων από κορονοϊό και η επιβολή περιοριστικών μέτρων δημιουργούν ανησυχία στην ηγεσία της ΕΚΤ, ωστόσο σε «καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να οδηγήσουν σε αύξηση του πληθωρισμού».

Σημειώνεται, τέλος, πως την προηγούμενη εβδομάδα οι Κεντρικοί Τραπεζίτες της Ευρωζώνης ζήτησαν να υπάρξει καθολική αποδοχή των κινδύνων που ενδέχεται να προκαλέσει η άνοδος του πληθωρισμού, ωστόσο η ΕΚΤ παραμένει πιστή στο αφήγημα πως οι τιμές θα υποχωρήσουν από μόνες τους κάτω από τον στόχο του 2% ως τα τέλη του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι «μήνυμα» στέλνουν οι κεντρικοί τραπεζίτες για το 2022

Γαλλία: Η έξοδος από την πανδημία θα βρει τον πληθωρισμό κοντά στο επιθυμητό 2%