Οικονομία | Ελλάδα
17-12-2021 | 15:47

Συνάντηση Γεωργιάδη με ΕΣΕΕ - Προχωρά η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Newsroom
Μοιράσου το
Συνάντηση Γεωργιάδη με ΕΣΕΕ - Προχωρά η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και η διαδικασία για τον  ορισμό της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντηση που είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, με το προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και τον επικεφαλής της, Γιώργο Καρανίκα.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιδης δήλωσε: 

«Θέλω να συγχαρώ το νέο Προεδρείο της ΕΣΕΕ και να του ευχηθώ καλή θητεία. Να ευχαριστήσω εκ μέρους της πολιτείας όλο τον κόσμο του λιανικού εμπορίου για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας μετά θρησκευτικής ευλαβείας. Είναι εντυπωσιακό ότι σε 100.000 ελέγχους είναι ζήτημα να βρίσκουμε 50 παραβάσεις, κάτι που σημαίνει ότι τα μέτρα τηρούνται και ότι το λιανικό εμπόριο είναι εδώ μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Και όλη η επικοινωνιακή καμπάνια είναι εξαιρετικά καλοδεχούμενη. 

Στη σημερινή μας συνάντηση πήραμε δύο σημαντικές αποφάσεις. Πρώτον, να ξεκινήσουμε σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ τον ορισμό της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης έτσι ώστε να μπορούμε να εφαρμόζουμε και πιο συγκεκριμένες κλαδικές πολιτικές στον τομέα αυτόν και δεύτερον, να δώσουμε λύση στο ζήτημα των ενδιάμεσων εκπτώσεων τους επόμενους μήνες. Θα είμαστε σε στενή επαφή και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις».  

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: 

«Είχαμε μια δημιουργική συζήτηση με τον Πρόεδρο και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ. Το λιανικό εμπόριο λειτούργησε υποδειγματικά σε  όλες τις φάσεις της πανδημίας και με μια άψογη συνεργασία καταφέραμε και λύσαμε πολλά προβλήματα. Θεωρούμε ότι το λιανικό εμπόριο με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελεί την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και θα συνεχίσουμε ως πολιτεία, ως κυβέρνηση κι ως υπουργείο να στηρίζουμε την λειτουργία του με δράσεις, όπως άλλωστε κάναμε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ δήλωσε: 

«Μετά την πρόσφατη εκλογή του νέου Προεδρείου της ΕΣΕΕ, συναντηθήκαμε σήμερα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Παπαθανάση, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο.  Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς συμφωνήσαμε στην ανάγκη προσδιορισμού της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης, διαδικασία που αφορά αρκετά συναρμόδια υπουργεία, η οποία, εφόσον τελεσφορήσει, θα ωφελήσει τόσο το εμπόριο όσο και τον τουρισμό, και τις κοινές τους δράσεις. Επίσης έγινε κατανοητό από το Υπουργείο ότι ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων είναι αναποτελεσματικός και προχωρά πλέον η κατάργησή του. Βεβαίως τα σημαντικότερα προβλήματα του εμπορίου είναι αυτή τη περίοδο αφενός η χαμηλή αγοραστική κίνηση, αφετέρου το αυξημένο κόστος της ενέργειας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης θέτοντας αιτήματα αλλά και ρεαλιστικές προτάσεις για όλα τα όλα τα θέματα στο πλαίσιο ενός καλόπιστου και ειλικρινούς διαλόγου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΣΕΕ: Τι ισχύει για τη λειτουργία των καταστημάτων τις τελευταίες Κυριακές του έτους