Μεταβιβάσεις ακινήτων: Έρχεται παράταση ενός μήνα για υπογραφή συμβολαίων με τις αντικειμενικές αξίες του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεταβιβάσεις ακινήτων: Έρχεται παράταση ενός μήνα για υπογραφή συμβολαίων με τις αντικειμενικές αξίες του 2021
Ακίνητα
Τις επόμενες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή η σχετική τροπολογία. Μέχρι πότε θα μπορούν οι φορολογούμενοι να υπογράψουν συμβόλαια και τι θα προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Σε παράταση κατά ένα μήνα της προθεσμίας για την υπογραφή των συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα δίνεται μια ρεαλιστική παράταση. Έτσι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υπογράψουν συμβόλαια μέχρι το τέλος Ιανουαρίου με βάση τις σημερινές αντικειμενικές αξίες.

Με την παράταση θα δοθεί χρονική ανάσα στους φορολογούμενους που δεν προλαβαίνουν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά που απαιτούνται για τις μεταβιβάσεις ακινήτων με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρους, λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων έως και 250% σε πάνω από 7.000 περιοχές από την 1η Ιανουαρίου.

Το τελευταίο διάστημα σε συμβολαιογραφεία, εφορίες, υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία επικρατεί το αδιαχώρητο καθώς οι φορολογούμενοι σπεύδουν να κλείσουν τις υποθέσεις τους και να υπογράψουν συμβόλαιο έως το τέλος Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις για αγοραπωλησίες ακινήτων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα myProperty της ΑΑΔΕ, ενώ την επόμενη εβδομάδα η ΑΑΔΕ αναμένεται να ανοίξει την πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή και των δηλώσεων γονικών παροχών και δωρεών.

Επίδομα θέρμανσης

Το ποσό του επιδόματος θέρμανσης που είχαν λάβει πέρυσι θα δουν αύριο Παρασκευή στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα νοικοκυριά που υπέβαλλαν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση». Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αύριο θα πραγματοποιηθεί η εκταμίευση των ποσών στους δικαιούχους. Πρόκειται για την προκαταβολή του φετινού επιδόματος θέρμανσης. Το υπόλοιπο ποσό που θα δικαιούνται να λάβουν θα φανεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς στο τέλος Δεκεμβρίου. Στο τέλος Δεκεμβρίου θα πληρωθούν και οι νέοι δικαιούχοι, τα νοικοκυριά δηλαδή που θα λάβουν για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω διεύρυνσης των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 15 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider