Πάουελ (Fed): Έχουν μεγαλώσει τα ρίσκα για περαιτέρω άνοδο του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πάουελ (Fed): Έχουν μεγαλώσει τα ρίσκα για περαιτέρω άνοδο του πληθωρισμού
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο διοικητής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ επιμένει πως οι πληθωριστικές πιέσεις θα υποχωρήσουν στο β' εξάμηνο του 2022.

Για ενίσχυση των κινδύνων που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ μίλησε ο διοικητής της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) της χώρας, Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας στην επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.

Όπως είπε ο Αμερικανός τραπεζίτης, «τα ρίσκα για αυξημένο πληθωρισμό έχουν αυξηθεί λόγω των ενδεχόμενων επιπτώσεων που μπορεί να έχει στην οικονομία η πανδημία».

Ακόμα, ο Πάουελ σημείωσε πως «η Fed εξακολουθεί να θεωρεί πως οι πληθωριστικές πιέσεις θα αρχίσουν να υποχωρούν σημαντικά από το β' εξάμηνο του 2022» για να συμπληρώσει ωστόσο ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να είμαστε καθόλου σίγουροι για την πρόβλεψη του πληθωρισμού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ακίνητα: Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ φέρνει το ΜΙΔΑ σε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Το όνομα «Αβραμόπουλος» έκανε φτερά - Το κόμμα Καρυστιανού φυλλοροεί - Η ισότητα στην αμοιβή

Έρχονται μεγάλες επενδύσεις - Θα αλλάξει χέρια - Το παλμαρέ των ισχυρών

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider