Σνάμπελ (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη «χτύπησε ταβάνι» τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη «χτύπησε ταβάνι» τον Νοέμβριο
Αναμένουμε αποκλιμάκωση στις τιμές καταναλωτή μέσα στους επόμενους μήνες, δήλωσε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Την άποψη πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έφτασε στο υψηλότερο δυνατό σημείου του μέσα στο Νοέμβριο και πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από τους επόμενους μήνες εξέφρασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ισαμπέλ Σνάμπελ.

Μιλώντας στο Bloomberg, η Γερμανίδα αξιωματούχος είπε πως «δεν υπάρχουν σημάδια που να υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Στην ΕΚΤ αναμένουμε σταδιακή μείωση του πληθωρισμού από τους ερχόμενους μήνες, με στόχο να πέσει κάτω από το 2% για το 2022.

Πιστεύουμε πως ο πληθωρισμός έφτασε στο ανώτατο επίπεδο του τον τρέχοντα μήνα και πως δεν πρόκειται να έχουμε την αύξηση που καταγράφηκε για τους περασμένους μήνες από εδώ και πέρα» πρόσθεσε.

Ακόμα, η κ. Σνάμπελ σχολίασε το εάν η ΕΚΤ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στον περιορισμό των υποστηρικτικών μέτρων για την οικονομία, λέγοντας πως «θα ήταν πρώιμο να κάνουμε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η οικονομία μεταξύ Σκύλας/Πανδημίας και Χάρυβδης/Πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider