Φόλεϊ (Rabobank): Το ευρώ μπορεί να πέσει ακόμη χαμηλότερα - «Καταλύτης» η πανδημία και τα lockdown

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φόλεϊ (Rabobank): Το ευρώ μπορεί να πέσει ακόμη χαμηλότερα - «Καταλύτης» η πανδημία και τα lockdown
Η Φόλεϊ επεσήμανε πως για να μιλήσουμε για θετικό outlook όσον αφορά το ευρώ, θα πρέπει να δούμε σημάδια ανάπτυξης και ανάκαμψης στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Την ενδεχόμενη περαιτέρω πτώση του ευρώ προέβλεψε μιλώντας στο Bloomberg η Τζέιν Φόλεϊ της Rabobank.

H αναλύτρια συνέδεσε το παραπάνω ενδεχόμενο με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στην ήπειρο, καθώς τις τελευταίες 1-2 εβδομάδες έχουν υπάρξει πολλά «κακά νέα» αλλά δεν γνωρίζει κανείς πόσο θα επιδεινωθεί η κατάσταση. Ειδικότερα, δεν γνωρίζουμε πόσο πολύ θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα περιορισμού στις επόμενες εβδομάδες, ακολουθώντας ίσως το παράδειγμα της Αυστρίας και της Γερμανίας.

Ακόμα, οι εικασίες για το τι θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί στην συνάντηση της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των δράσεων της γύρω από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και μεταγενέστερα για την αύξηση των επιτοκίων, «ταρακουνούν» τις αγορές.

Η Φόλεϊ επεσήμανε πως για να μιλήσουμε για θετικό outlook όσον αφορά το ευρώ, θα πρέπει να δούμε σημάδια ανάπτυξης και ανάκαμψης στην ευρωπαϊκή οικονομία, και κυριότερα στην γερμανική, αλλά και στην κινέζικη, που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας γερμανικών προϊόντων. Ωστόσο, τα σημάδια ανάκαμψης είναι ακόμη περιορισμένα, προσέθεσε.

Σημειώνεται πως την Δευτέρα, το ευρώ ανέρχεται στα 1,13 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider