Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody's αναμένει η Morgan Stanley

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody's αναμένει η Morgan Stanley
Την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Moody's, σε «Ba2» από «Ba3» αναμένει η Morgan Stanley.

Την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Moody's, σε «Ba2» από «Ba3» αναμένει η Morgan Stanley, ήτοι δύο βαθμίδες μακριά από το «investment grade».

Ουσιαστικά, η Morgan Stanley αναμένει ευθυγράμμιση των αξιολογήσεων με τους υπόλοιπους οίκους, καθώς η Fitch αξιολογεί την Ελλάδα στο «BB» με σταθερό outlook, όπως και η Standard & Poor's, και η DBRS με διαφορά στο outlook (θετικό).

Ο αμερικανικός οίκος, εκτιμά πως η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας θα έρθει λόγω της ισχυρής ανάκαμψης που κατέγραψε μέχρι στιγμής για φέτος, αν και όπως επισημαίνει, ακόμη και με αυτή την αναβάθμιση, θα παραμείνει χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα.

Ευρύτερα, το consensus των αναλυτών αναμένει για φέτος ανάπτυξη στο 7,95% για την ελληνική οικονομία, θέτοντας μια πιο εμπροσθοβαρή βάση εκτιμήσεων, ανεβάζοντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις για το 2022.

Παρ'όλα αυτά, η M.S δεν εκφράζει περισσότερες εκτιμήσεις αναφορικά με τη βάση που στοιχειοθετεί ώστε να θεμελιώσει ένα πλαίσιο αναβάθμισης της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης, τη στιγμή που οι αβεβαιότητες και οι κίνδυνοι παραμένουν αναφορικά με την πορεία της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider