Διεθνή
09-11-2021 | 22:04

Βρετανία: Με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης οι μίνι πυρηνικοί αντιδραστήρες από την Rolls-Royce

Newsroom
Μοιράσου το
Βρετανία: Με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης οι μίνι πυρηνικοί αντιδραστήρες από την Rolls-Royce
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την υποστήριξή της προς τον σχεδιασμό της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Rolls-Royce για την ανάπτυξη μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων με στόχο την παραγωγή καθαρότερης ενέργειας ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, εισφέροντας το ποσό των 210 εκατ. στερλινών για την δημιουργία της Rolls-Royce Small Modular Reactor (SMR).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Rolls-Royce κατάφερε να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 546 εκατ. βρετανικών λιρών, με 195 εκατ. λίρες να συγκεντρώνονται από την ίδια την εταιρεία και δύο ακόμα ιδιωτικά επενδυτικά funds.

Η Rolls-Royce ευελπιστεί πως η δημιουργία της SMR θα δώσει την δυνατότητα για την ανάπτυξη 40.000 θέσεων εργασίας σε βάθος τριετίας, ενώ εκτιμά πως κάθε μικρός αντιδραστήρας θα είναι σε θέση να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες ενός εκατομμυρίου νοικοκυριών.

Με την συμμετοχή της στο project της Rolls-Royce, η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει πως θα ενισχυθεί η προσπάθεια που καταβάλει για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα ως το 2050, στόχος που απαιτεί τεράστια αύξηση της παραγωγής ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, όπως η αιολική, η ηλιακή και η πυρηνική ενέργεια.

«Αυτή είναι η ευκαιρία του Ηνωμένου Βασιλείου να αναπτύξει περισσότερη ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα από ποτέ και να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ενεργειακή αυτάρκεια», τόνισε ο υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας της Βρετανίας Kwasi Kwarteng.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Rolls Royce: Θα παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα ως το 2030

Rolls Royce: Συμφωνία 2,6 δισ. δολαρίων με τις ΗΠΑ για νέους κινητήρες βομβαρδιστικών