Αυξημένο το επενδυτικό ηθικό στην Ευρωζώνη - Στις 18,3 μονάδες ο δείκτης Sentix

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένο το επενδυτικό ηθικό στην Ευρωζώνη - Στις 18,3 μονάδες ο δείκτης Sentix
Ο δείκτης Sentix για την ευρωζώνη αυξήθηκε στις 18,3 μονάδες από 16,9 τον Οκτώβριο, ενώ δημοσκόπηση του Reuters είχε «δείξει» 15,5 μονάδες. 

Το ηθικό των επενδυτών στην ευρωζώνη αυξήθηκε τον Νοέμβριο για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως τα προβλήματα στην προσφορά και οι υψηλότερες τιμές θα συγκρατήσουν την οικονομία μόνο προσωρινά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Sentix για την ευρωζώνη αυξήθηκε στις 18,3 μονάδες από 16,9 τον Οκτώβριο, ενώ δημοσκόπηση του Reuters είχε «δείξει» 15,5 μονάδες.

«Τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και ο υψηλός πληθωρισμός προκαλούν εμπόδια στις εταιρείες και βάζουν φρένο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sentix, Patrick Hussy. «Ωστόσο, οι επενδυτές αναμένουν μόνο μια προσωρινή επιβάρυνση και επομένως είναι κάπως πιο σίγουροι για τους επόμενους έξι μήνες».

Παράλληλα, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στις 23,5 μονάδες τον Νοέμβριο από 26,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο. Ωστόσο, ο δείκτης προσδοκιών εκτινάχθηκε στις 13,3 από 8 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider