Προχωρά το σημαντικό ΣΔΙΤ για την ύδρευση της Κέρκυρας

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προχωρά το σημαντικό ΣΔΙΤ για την ύδρευση της Κέρκυρας
Την ωρίμανση ενός μεγάλου έργου με το οποίο επιχειρείται να επιλυθεί το πρόβλημα ύδρευσης στο νησί προωθεί το υπ. Υποδομών.

Την ωρίμανση των διαδικασιών ενός μεγάλου έργου, με μοντέλο ΣΔΙΤ, με το οποίο επιχειρείται να επιλυθεί το πρόβλημα ύδρευσης στο νησί της Κέρκυρας προωθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόκειται για project «Κατασκευή έργων ύδρευσης Κέρκυρας» το οποίο θεωρείται ως σημαντικό ώστε να καλυφθούν στο σύνολό τους οι υδρευτικές ανάγκες του νησιού Κέρκυρας από άποψη επάρκειας και ποιότητας. Οι εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και την κατασκευή του φράγματος Μελισσουδίου και του φράγματος Καλαμιώτισσας). Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, όπως προκύπτει από πρόσφατο σχετικό έγγραφο (27/10) βρίσκεται σε φάση αναζήτησης χρηματοοικονομικού συμβούλου ανάμεσα στους φορείς AMBRUS, ADEPT και ADVISE SOLUTIONS που θα ωριμάσουν τις διαδικασίες ανάθεσης της σύμβασης ΣΔΙΤ και στις δύο φάσεις (Α’ Φάση: Προεπιλογή υποψηφίων και Β’ Φάση: Διεξαγωγή διαλόγου και υποβολή δεσμευτικών προσφορών), την οριστικοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου, την κατάρτιση των όρων των σχετικών τευχών δημοπράτησης, στην προετοιμασία υποδείγματος μηχανισμού υπολογισμού του ύψους πληρωμών διαθεσιμότητας, θα διαπιστώσει το ενδιαφέρον της αγοράς για το έργο και ότι άλλο είναι απαραίτητο.

Το περασμένο καλοκαίρι, και νωρίτερα, αναφέρονταν σε τοπικά μέσα ότι τα έργα Β΄ και Γ’ φάσης, που αφορούν στην κάλυψη των αναγκών της Κέρκυρας και περιλαμβάνουν την κατασκευή των Φραγμάτων Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας με τα συνοδά τους έργα, είναι ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να εκτελεστούν με ΣΔΙΤ.

Για το νέο έργο αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον τόσο εγχώριοι κατασκευαστικοί όμιλοι, όσο και ξένοι από τον τομέα της διαχείρισης υδάτων.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υποδομών ευρύτερα προωθεί έργα ύδρευσης και φράγματα με Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (Χαβρία, Ενιπέα Φαρσάλων, Ταυρωνίτη ποταμού κ.α. ή και το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αθήνας), εκτιμώντας ότι η σύνδεση της αμοιβής του αναδόχου με την επίτευξη συγκεκριμένου αποτελέσματος και με το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών διαμορφώνουν το κατάλληλο πλαίσιο κινήτρων για την αρτιότητα του έργου διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τη λειτουργικότητα του συστήματος σε βάθος χρόνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider