H BofA υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H BofA υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην Κίνα
Στην υποβάθμιση των προβλέψεών της αναφορικά με την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες προχώρησε η Bank of America, καθώς εκτιμά πως η αργή αντίδραση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που έπληξε την βιομηχανία της χώρας θα έχει επιπτώσεις και στο κινεζικό ΑΕΠ.

Στην υποβάθμιση των προβλέψεών της αναφορικά με την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες προχώρησε η Bank of America, καθώς εκτιμά πως η αργή αντίδραση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που έπληξε την βιομηχανία της χώρας θα έχει επιπτώσεις και στο κινεζικό ΑΕΠ.

Αναλυτικότερα, η Bank of America εκτιμά πως η ανάπτυξη της δεύτερη ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη θα αναπτυχθεί για το 2021 με ρυθμούς 7,7% αντί για 8% που έκανε λόγο η προηγούμενη έκθεση, ενώ για το 2022 η BofA εκτιμά πως το ΑΕΠ της Κίνας θα αναπτυχθεί κατά 4%, ποσοστό μειωμένο σε σχέση με το 5,3% της προηγούμενης έκθεσης.

Παράλληλα, η BofA εκτιμά πως η ανάπτυξη για το 2023 θα διαμορφωθεί σε ποσοστό 5,3%, την στιγμή που η προηγούμενη πρόβλεψη της τράπεζας έκανε λόγο για ανάπτυξη 5,8%.

Σύμφωνα με το Reuters, η επί τα χείρω αναθεώρηση των προοπτικών της κινεζικής οικονομίας οφείλεται στην ενεργειακή κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κλάδος της βιομηχανίας, καθώς διαδοχικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση είχαν σαν αποτέλεσμα την διακοπή της παραγωγής σε αρκετές μονάδες σε ολόκληρη την χώρα, με την εργοστασιακή παραγωγή να γυρνάει πίσω στα επίπεδα των αρχών του 2020.

Η ΒofA εκτιμά πως η οικονομία της Κίνας, αν και έχει ανακάμψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, εντούτοις το αναπτυξιακό momentum βρίσκει εμπόδια, κυρίως εξαιτίας των μέτρων περιορισμού αλλά και των προβλημάτων που έχουν προκύψει στις εφοδιαστικές αλυσίδες ανά τον κόσμο, ενώ η κρίση της αγοράς του real estate ελέω Evergrande εξακολουθεί να ρίχνει την σκιά της στην κινεζική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεντρική Τράπεζα Κίνας: Μεμονωμένη περίπτωση η Evergrande - Σταθερή η αγορά του real estate

Κρυπτονομίσματα: Εκατοντάδες miners «έκλεβαν» ρεύμα από κινέζικες κρατικές υπηρεσίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider