«Επανεκκίνηση εστίασης»: Επιπλέον 26,5 εκατ. ευρώ για ένταξη 3.412 ΜμΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Επανεκκίνηση εστίασης»: Επιπλέον 26,5 εκατ. ευρώ για ένταξη 3.412 ΜμΕ
Οι συνολικά διατιθέμενοι πόροι ανέρχονται πλέον στα 192 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την υπογραφή της απόφασης για την ένταξη 3.412 επιπλέον μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη δράση «Επανεκκίνηση Εστίασης», στο πλαισίο του του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), του ΕΣΠΑ 2014-2020, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, με την 8η κατά σειρά απόφαση «διατίθενται στις επιχειρήσεις πρόσθετοι πόροι 26,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικά διατιθέμενοι πόροι ανέρχονται πλέον στα 192 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός των μέχρι σήμερα ενταγμένων επιχειρήσεων εστίασης ανέρχεται στις 20.603 επιχειρήσεις, με την διαδικασία της αξιολόγησης να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Σημαντικός είναι ο ρυθμός προόδου των χρηματοδοτήσεων, καθώς το ποσό που ήδη έχει εκταμιευτεί προς τις δικαιούχες επιχειρήσεις υπερβαίνει τα 163 εκατ. ευρώ.

Κεντρικός πυλώνας της πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Γιάννη Τσακίρη και του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ&ΤΣ, κ. Γιώργου Ζερβού, είναι η στήριξη της λειτουργίας των ΜμΕ και η ομαλότερη ένταξή τους στην μετά Covid-19 εποχή και πραγματικότητα.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παράταση υποβολής νέας αίτησης στις δράσεις του ΕΣΠΑ για την εστίαση και τους δικηγόρους

gazzetta
gazzetta reader insider insider