Τουρκία - Αζερμπαϊτζάν: Συμφωνία για μεταφορά 11 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Μπακού - Ερζερούμ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία - Αζερμπαϊτζάν: Συμφωνία για μεταφορά 11 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Μπακού - Ερζερούμ
Στην υπογραφή συμφωνίας που προβλέπει την μεταφορά 11 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Μπακού - Τιφλίδας - Ερζερούμ ως τα τέλη του 2024 προχώρησαν οι υπουργοί Ενέργειας της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Στην υπογραφή συμφωνίας που προβλέπει την μεταφορά 11 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Μπακού - Τιφλίδας - Ερζερούμ ως τα τέλη του 2024 προχώρησαν οι υπουργοί Ενέργειας της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η συμφωνία πρόκειται να διασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της γειτονικής χώρας κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της υπογραφής της συμφωνίας με τον Αζέρο ομόλογό του, υπογράμμισε πως η Τουρκία συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο στην εξασφάλιση πρόσθετου εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Παράλληλα, ο κ. Ντονμέζ διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που θέλουν τις δύο κρατικές ενεργειακές εταιρείες της Τουρκίας να βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης, τονίζοντας πως οι Turkiye Petrolleri και BOTAS αποτελούν διαδραματίζουν κομβικό ρόλο για την σταθερότητα στην ενεργειακή αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider