Γερμανία: «Τσεκούρι» στην πρόβλεψη για ανάπτυξη του ΑΕΠ - Στο 2,4% από 3,7% προηγουμένως

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: «Τσεκούρι» στην πρόβλεψη για ανάπτυξη του ΑΕΠ - Στο 2,4% από 3,7% προηγουμένως
Τα οικονομικά ινστιτούτα της χώρας αναθεωρούν την πρόβλεψη τους για ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας κατά το 2022, στο 4,8% από 3,9%.

Σε ραγδαία υποβάθμιση των προβλέψεων για την πορεία ανάπτυξης του γερμανικού ΑΕΠ αναμένεται να προχωρήσουν τα μεγάλα οικονομικά ινστιτούτα τής χώρας, σύμφωνα με προσχέδιο της σχετικής έκθεσης των ινστιτούτων που επικαλείται το Reuters και το οποίο θα δημοσιευτεί αύριο, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η εκτίμηση για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου ΑΕΠ της Ευρωζώνης το 2021 αναθεωρείται στο 2,4% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης των ινστιτούτων για ανάπτυξη 3,7% το τρέχον έτος.

Για το 2022 αναμένεται ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας με ρυθμό 4,8% από 3,9% προηγουμένως, ενώ για το 2023 η γερμανική οικονομία αναμένεται να «τρέξει» με ρυθμό 1,9%.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, η αναθεώρηση γίνεται λόγω των δυσκολιών στην εφοδιαστική αλυσίδα που καταγράφονται παγκοσμίως και εξαιτίας της αύξησης του πληθωρισμού.

Σημειώνεται πως εντός του Οκτωβρίου αναμένεται και η αναθεωρημένη έκθεση της γερμανικής κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας, με την τελευταία εκτίμηση του Βερολίνου να κάνει λόγο για ανάπτυξη του ΑΕΠ στο 3,5% το 2021 και 3,6% για το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταθερός στο 4,1% ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider