Knot (ΕΚΤ): Οι επενδυτές να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους κινδύνους του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Knot (ΕΚΤ): Οι επενδυτές να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους κινδύνους του πληθωρισμού
«Υπάρχουν περισσότερα στη διαδικασία του πληθωρισμού που δεν καταλαβαίνουμε σε σχέση με όσο καταλαβαίνουμε», επεσήμανε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ.

Οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην υποτιμούν τους κινδύνους πληθωρισμού που θα μπορούσαν να ωθήσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να σφίξει τη νομισματική της πολιτική, υποστήριξε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Klaas Knot.

Η συμπεριφορά κινδύνου στις χρηματοπιστωτικές αγορές αυξήθηκε κατακόρυφα από την έναρξη της πανδημίας, καθιστώντας τους επενδυτές ευάλωτους σε μια αντιστροφή του κλίματος, είπε σε δημοσιογράφους στο Άμστερνταμ, όπου παρουσίασε την έκθεση χρηματοοικονομικής σταθερότητας της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας.

«Αυτή η συμπεριφορά είναι βιώσιμη μόνο σε συνθήκες χαμηλού πληθωρισμού και χαμηλών επιτοκίων», πρόσθεσε. Ενώ η τρέχουσα άνοδος των τιμών μπορεί ακόμη να θεωρηθεί προσωρινή, «από την άποψη της υγιούς διαχείρισης κινδύνων, είναι επίσης σημαντικό να ληφθούν υπόψη άλλα σενάρια».

«Υπάρχουν περισσότερα στη διαδικασία του πληθωρισμού που δεν καταλαβαίνουμε σε σχέση με όσο καταλαβαίνουμε», επεσήμανε, τονίζοντας ότι οι πιέσεις στις τιμές μπορεί να αποδειχθούν ισχυρότερες από τις προβλεπόμενες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider