Ο Πούτιν κατηγορεί την ΕΕ για την «υστερία» της πράσινης μετάβασης στην ενέργεια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Πούτιν κατηγορεί την ΕΕ για την «υστερία» της πράσινης μετάβασης στην ενέργεια
Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε πως η μετάβαση σε «φιλικότερες» προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας πρέπει να γίνει ομαλά.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν επιτέθηκε κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα της πράσινης μετάβασης στην ενέργεια, τονίζοντας την ανάγκη ανάπτυξης των παραδοσιακών ενεργειακών πηγών.

Όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, «επικρατεί υστερία και μπέρδεμα στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας» λόγω των στόχων που έχει θέσει η Κομισιόν για την πράσινη μετάβαση και των περιορισμών των ρύπων μέχρι το 2050.

Ο Πούτιν σημείωσε πως η μετάβαση σε «φιλικότερες» προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας πρέπει να γίνει ομαλά, προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ανάπτυξη πηγών ενέργειας όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο άνθρακας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Γιατί οι Έλληνες δεν αλλάζουν προμηθευτή ρεύματος - Μικρή κινητικότητα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη

ΕΝΦΙΑ 2026: Ποιοι κερδίζουν εκπτώσεις, ποιοι απαλλάσσονται - Ο χάρτης των μειώσεων

Λιανεμπόριο: Ποιες ξένες αλυσίδες έρχονται Ελλάδα το 2026

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider