Fed: Ο Πάουελ αναμένει υποχώρηση του πληθωρισμού στο α' εξάμηνο του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fed: Ο Πάουελ αναμένει υποχώρηση του πληθωρισμού στο α' εξάμηνο του 2022
«Βρισκόμαστε ακόμα μακριά από τον στόχο για την πλήρη απασχόληση» ανέφερε ο διοικητής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Από τα μέσα του 2022 αναμένει η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) πως θα αρχίσει να υποχωρεί ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία, όπως δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, Τζερόμ Πάουελ.

Μιλώντας στην επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων του Κογκρέσου, ο επικεφαλής της Fed ανέφερε η τράπεζα «βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση σχετικά με την ισορροπία μεταξύ του πληθωρισμού και της απασχόλησης».

Στη συνέχεια τόνισε πως «βρισκόμαστε ακόμα μακριά από τον στόχο για την πλήρη απασχόληση στην αμερικανική αγορά εργασίας».

Για τον πληθωρισμό, ο Πάουελ επανέλαβε τη θέση της Fed για σταδιακή μείωση στο δείκτη τιμών καταναλωτή, προσθέτοντας πως «αναμένω κάποια υποχώρηση του πληθωρισμού μέσα στο πρώτο μισό της επόμενης χρονιάς».

Έλεγχος για τα κρυπτονομίσματα

Εξάλλου, μιλώντας για τα κρυπτονομίσματα ο Πάουελ ανέφερε πως η Fed δεν έχει κανένα σχέδιο απαγόρευσης τους, αλλά θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση να υπάρξει έλεγχος τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός: ΕΚΤ και Fed αναμένουν αποκλιμάκωση μέσα στο 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider