Ισπανία: Ακύρωση των εθνικών μέτρων για την ενέργεια, εάν υπάρξουν πανευρωπαϊκά μέτρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Ακύρωση των εθνικών μέτρων για την ενέργεια, εάν υπάρξουν πανευρωπαϊκά μέτρα
Όπως δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Τερέσα Ριμπέρα.

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ στην Ισπανία θα αναιρέσει τα μέτρα που έχει λάβει για την αύξηση των τιμών ενέργειας στη χώρα, εάν υπάρξει μια πολιτική σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ανατιμήσεις.

Όπως δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Τερέσα Ριμπέρα, μιλώντας στο Reuters. «εάν η ΕΕ λάβει μέτρα, με χαρά θα τα ακολουθήσουμε και θα ξεχάσουμε τη λύση σε εθνική επίπεδο».

Η ίδια πρόσθεσε πως «η Κομισιόν έχει καταλάβει πως η τωρινή κατάσταση με τις τιμές στην ενέργεια δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά».

Σημειώνεται πως η Μαδρίτη έχει λάβει μέτρα όπως η προσωρινή μείωση του ειδικού φόρου ηλεκτρικού που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, από το 5,11% στο 0,5% – δηλαδή στο ελάχιστο ποσοστό που απαιτείται από τους ευρωπαϊκού κανόνες.

Προβλέπεται επίσης να εφαρμοστεί ένας μηχανισμός που θα επιτρέπει να περιοριστούν τα επιπλέον έσοδα που θα αποκομίσουν οι εταιρείες ενέργειας χάρη στις αυξημένες τιμές στις διεθνές αγορές. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτά τα πρόσθετα έσοδα θα μπορούσαν να φτάσουν τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η κυβέρνηση στην Ισπανία θα περάσει νόμο για τον έλεγχο των ενοικίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider