Morgan Stanley: Το «buy the dip» απέτυχε - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morgan Stanley: Το «buy the dip» απέτυχε - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές
Σε αυτό το πλαίσιο ο Ουίλσον προτιμά τις υπηρεσίες από τα αγαθά για συσσωρευμένη ζήτηση που υπάρχει ακόμα, ενώ κάποιες τεχνολογικές μετοχές βρίσκονται σε κίνδυνο από την μείωση της δυναμικής της τηλεργασίας. Οι ημιαγωγοί είναι και η μεγαλύτερη ανησυχία.

Την αποτυχία της στρατηγικής buy the dip επισημαίνει σε υπόμνημα του ο Μαρκ Ουίλσον της Morgan Stanley, σύμφωνα με το Marketwatch, αναδεικνύοντας τις επικίνδυνες ατραπούς που κρύβει το επενδυτικό περιβάλλον διεθνώς στη τρέχουσα περίοδο.

Ο αναλυτής κάνει λόγο για μια επιβραδυνόμενη ανάπτυξη και πιο σφικτές οικονομικές συνθήκες στο εγγύς μέλλον, χωρίς αυτές να έχουν τιμολογηθεί ακόμη, με κύρια αιτία τα προβλήματα της κινέζικης ανάπτυξης τα οποία πυροδοτούνται από την περίπτωση της Evergrande, αλλά και την hawkish στροφή της Fed που τοποθετεί την έναρξη του tapering έως το μέσο του 2022. Το αποτέλεσμα, οι αποδόσεις ανεβαίνουν και οι μετοχές πέφτουν, τονίζει.

«Εν συντομία, τα υψηλότερα επιτόκια σημαίνουν χαμηλότερες τιμές στις μετοχές. Δευτερευόντως, σημαίνουν επίσης πως η αξία είναι πάνω από την ανάπτυξη, καθώς η συνολική αγορά μετοχών πέφτει. Αυτό δημιουργεί ένα διπλά δύσκολο επενδυτικό περιβάλλον δεδομένου του πως έχουν τοποθετηθεί οι επενδυτές», προσθέτει.

«Μετά από την βουτιά και το ράλι λόγω Evergande, οι μετοχές κινήθηκαν χαμηλότερα αντικαθιστώντας τα προηγούμενα χαμηλά, κάνοντας το έτσι την πρώτη φορά που το buy the dip δεν απέδωσε, αυθορμήτως παραβιάζοντας την σημαντική τεχνική υποστήριξη», συμπλήρωσε, παρουσιάζοντας το παρακάτω διάγραμμα:

Όσο για το τι πρέπει να γίνει με όλο αυτό, ο Ουίλσον τόνισε πως η ομάδα του έχει επιλέξει μια δέσμη «αμυντικών» κλάδων – όπως η υγεία και τα βασικά τρόφιμα, οι οποίοι θα αντέξουν, καθώς οι αναθεωρήσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων αρχίζουν να νοιώθουν πιέσεις από την επιβράδυνση της ανάπτυξης και της αύξησης του κόστους. Επιπρόσθετα, τα χρηματοοικονομικά, τα οποία επωφελούνται από ένα περιβάλλον ανόδου των επιτοκίων.

Οι μετοχές όχι πρώτης ανάγκης για τους καταναλωτές, στο μεταξύ, είναι «ιδιαίτερα ευάλωτες στις επιστροφές στην ζήτηση από την υπερκατανάλωση του προηγούμενου έτους. Σε αυτό το πλαίσιο ο Ουίλσον προτιμά τις υπηρεσίες από τα αγαθά για συσσωρευμένη ζήτηση που υπάρχει ακόμα, ενώ κάποιες τεχνολογικές μετοχές βρίσκονται σε κίνδυνο από την μείωση της δυναμικής της τηλεργασίας. Οι ημιαγωγοί είναι και η μεγαλύτερη ανησυχία», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider