Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις
Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για σειρά από μέτρα, τα οποία όπως είπε έχουν ήδη θετική επίδραση στο «πορτοφόλι» των πολιτών.

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο euractiv.gr, αναφερόμενος σε μια σειρά από μέτρα της κυβέρνησης, με αιχμή την φορολογική της πολιτική, τα οποία όπως είπε έχουν ήδη θετική επίδραση στο «πορτοφόλι» των πολιτών.

Σχετικά με τις μικρές επιχειρήσεις και το μέλλον αυτών, ο υπ. Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν η κυβέρνηση δεν ήθελε να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τότε δεν θα έπαιρνε μια σειρά από μέτρα, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή».

Χαρακτήρισε το ελληνικό χρέος βιώσιμο, ενώ επεσήμανε ότι οι υψηλοί βαθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα βελτιώνουν σταθερά τη βιωσιμότητά του.

Τέλος, σε σχέση με τη συζήτηση που έχει ανοίξει στην Ευρώπη για τη δημοσιονομική πολιτική των επόμενων χρόνων τόνισε ότι η θέση της ελληνικής πλευράς είναι δεδομένη. «Θα χρειαστεί δημοσιονομική σταθερότητα, αλλά κάθε φορά θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τον οικονομικό κύκλο, τις συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε οικονομίας, καθώς και την ανάγκη να γίνονται επενδύσεις και δημόσιου χαρακτήρα, σε τομείς όπως είναι η ψηφιακή μετάβαση και η κλιματική αλλαγή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider