Ουγγαρία: Επιστροφές φόρων και αύξηση του κατώτατου μισθού στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Όρμπαν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουγγαρία: Επιστροφές φόρων και αύξηση του κατώτατου μισθού στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Όρμπαν
Ο πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε πως η κυβέρνηση του θα καταβάλει ποσό ύψους 2 δισ. δολαρίων μέσω επιστροφών φόρων στους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, ανέφερε πως η κυβέρνηση του θα καταβάλει ποσό ύψους 2 δισ. δολαρίων μέσω επιστροφών φόρων στους πολίτες της χώρας, μιλώντας στο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας εν αναμονή των εθνικών εκλογών στη χώρα το 2022.

Ο ακροδεξιός πολιτικός υποστήριξε πως η ανάκαμψη της ουγγρικής οικονομίας από την κρίση του κορονοϊού συνεχίζεται και εκτίμησε ότι το ΑΕΠ της χώρας θα «τρέξει» με ρυθμό 5,5 για το 2021.

Μιλώντας για τις επιστροφές φόρων, ο Όρμπαν σημείωσε πως αυτές θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο, ενώ υποσχέθηκε ότι η εξαίρεση φόρου εισοδήματος για τους πολίτες κάτω των 25 ετών θα ξεκινήσει από το ερχόμενο έτος.

Ακόμα, δήλωσε πως θα υπάρξει καταβολή έκτακτου βοηθήματος προς τους συνταξιούχους της Ουγγαρίας, λόγω της αύξησης του πληθωρισμού που έχει περιορίσει την αγοραστική δύναμη τους.

Τέλος, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση στοχεύει σε αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ουγγαρία και ότι οι διαπραγματεύσεις με τις επιχειρηματικές ενώσεις για το ζήτημα βρίσκονται σε καλό δρό

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουγγαρία: Ο Όρμπαν αρνείται την έξοδο από την ΕΕ ενόψει των εθνικών εκλογών

gazzetta
gazzetta reader insider insider