Goldman Sachs: Η BoE θα αυξήσει το βασικό επιτόκιο στο 1% έως τα τέλη του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Η BoE θα αυξήσει το βασικό επιτόκιο στο 1% έως τα τέλη του 2023
Η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση του επιτοκίου από το ιστορικό χαμηλό του 0,1%, που είναι τώρα, κατά 15 μονάδες βάσης, τον Μάιο του 2022 και στη συνέχεια θα το αυξήσει κάθε δύο τρίμηνα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) θα ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκια και μέσα σε διάστημα δυο ετών το κόστος δανεισμού θα φτάσει στο 1%, εκτιμά η Goldman Sachs Inc., επικαλούμενη την ανάκαμψη της βρετανικής αγοράς εργασίας και τις πληθωριστικές πιέσεις.

Η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση του επιτοκίου από το ιστορικό χαμηλό του 0,1%, που είναι τώρα, κατά 15 μονάδες βάσης, τον Μάιο του 2022 και στη συνέχεια θα το αυξήσει κάθε δύο τρίμηνα, όπως έγραψαν σε έκθεσή τους οι οικονομολόγοι Steffan Ball και Nikola Dacic.

Η προηγούμενη πρόβλεψη της Goldman Sachs ανέφερε πως η πρώτη κίνηση της BοE θα είναι το τρίτο τρίμηνο του 2023.

«Τα πρόσφατα στοιχεία για την αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασίλειου ήταν ισχυρότερα από το αναμενόμενο και οι δείκτες υποδηλώνουν μια ομαλότερη διαδικασία αυξήσεων από ό, τι υποθέταμε προηγουμένως», έγραψαν. «Η ανάλυσή μας υποδηλώνει ότι η υποκείμενη αύξηση των μισθών είναι ισχυρή και οι πληθωριστικές πιέσεις ενισχύονται περισσότερο από το αναμενόμενο».

Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι οι μισθοδοσίες αυξήθηκαν σε προ πανδημίας επίπεδο, καθώς οι κενές θέσεις σημείωσαν υψηλό ρεκόρ με τις εταιρείες να αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού που δημιουργήθηκαν από το Brexit και τα lockdown.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Εκτοξεύθηκε» ο πληθωρισμός στη Βρετανία - Στο 3,2% τον Αύγουστο

Βρετανία: Ανακάμπτει η αγορά εργασίας - Στο 4,6% μειώθηκε η ανεργία

gazzetta
gazzetta reader insider insider