Διεθνή
13-09-2021 | 16:14

Βρετανία: Τα εταιρικά γραφεία ξαναγεμίζουν από εργαζόμενους

Newsroom
Μοιράσου το
Βρετανία: Τα εταιρικά γραφεία ξαναγεμίζουν από εργαζόμενους
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι βρετανικές πόλεις επιστρέφουν στην κανονικότητα, σύμφωνα με αυξανόμενες ενδείξεις από τα εταιρικά γραφεία.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι επανέρχονται στα γραφεία τους στις μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν στο 90% των προ-πανδημικών αριθμών την προηγούμενη εβδομάδα, μια αύξηση 58% σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία από την Μetrikus, η οποία εγκαθιστά αισθητήρες στα κτίρια των γραφείων για να μετρά τα ποσοστά των παρουσιών.

Το Σίτι του Λονδίνου, που είναι και η βασική χρηματοοικονομική περιοχή της πρωτεύουσας, δείχνει εξαιρετικά πιο πολυπληθής ακόμα και σε σύγκριση με δύο εβδομάδες πριν, με τους δρόμους να έχουν περισσότερο συνωστισμό και τους εργαζόμενους να γεμίζουν τις παμπ.

Εντονότερα σημάδια κανονικότητας εμφανίστηκαν στην πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα μετά το τέλος των σχολικών και καλοκαιρινών διακοπών. Τα επίπεδα κίνησης και η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών στο Λονδίνο αυξήθηκαν, με το υπόγειο δίκτυο μεταφορών της πόλης στις 6 Σεπτεμβρίου να αποτελεί το πιο πολυσύχναστο πρωινό από την έναρξη της πανδημίας.

Για αρκετές εβδομάδες, φαινόταν ότι η επιστροφή στα γραφεία είχε σταματήσει. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατάργησε σχεδόν όλους τους περιορισμούς για τον κορονοϊό τον Ιούλιο, αλλά στη συνέχεια η αύξηση των περιπτώσεων της μετάλλαξης δέλτα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών οδήγησε πολλούς να καθυστερήσουν την επιστροφή τους.

Το ερώτημα παραμένει αν η τάση θα συνεχιστεί, με πολλές εταιρείες και υπαλλήλους να υιοθετούν τώρα την υβριδική εργασία και με τον κίνδυνο οι μεταλλάξεις να μπορούν ακόμη να εκτροχιάσουν την ανάκαμψη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.