Μαντζούφας: Στόχος «δόση» έως 3,5 δισ. από το Σχέδιο Ανάκαμψης το 2021

Δήμητρα Καδδά
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαντζούφας: Στόχος «δόση» έως 3,5 δισ. από το Σχέδιο Ανάκαμψης το 2021
Αναμένουμε ότι εντός του έτους θα έρθει πρόσθετη χρηματοδότηση 3,5 δισ. ευρώ από την 1η «δόση» του Σχεδίου Ανάκαμψης, ανέφερε ο διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αναμένουμε ότι εντός του έτους θα έρθει πρόσθετη χρηματοδότηση 3,5 δισ. ευρώ από την 1η «δόση» του Σχεδίου Ανάκαμψης, ανέφερε ο διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Νίκος Μαντζούφας στη συζήτηση στο περίπτερο του υπουργείου Οικονομικών στην 85η ΔΕΘ, με θέμα «Ενίσχυση φορέων και επιχειρήσεων μέσω των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης – Επιλεξιμότητες».

«Ξεκινάμε πάρα πολύ δυναμικά να υλοποιήσουμε ένα πλήθος δράσεων», επισήμανε, λέγοντας πως μέρος αυτών των χρημάτων αφορά σε επιχορηγήσεις και το υπόλοιπο δάνεια, ενώ επισήμανε πως τα χρήματα θα δοθούν σε «βιώσιμη επιχειρηματικότητα» καθώς «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε επιχειρηματικά κουφάρια».

«Τα δάνεια αυτά είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την επιχειρηματικότητα τις επενδύσεις και την Ελλάδα και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε», επισήμανε από την πλευρά του, σε σύντομη παρέμβασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Παράλληλα, ο κ. Ματζούφας υπενθύμισε πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που κατέθεσαν Σχέδιο, όπως επίσης και από τις πρώτες χώρες που πήραν προκαταβολή (4 δισ. ευρώ). Ειδικά για τα δάνεια ανέφερε πως η βιωσιμότητα των επιχειρηματικών σχεδίων θα κριθεί από το τραπεζικό σύστημα και εξήγησε ότι αυτό που θα οριστεί από το κράτος είναι οι πέντε επιλεξιμότητες (π.χ. για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, για εξωστρέφεια, ενίσχυση του μεγέθους των επιχειρήσεων, καινοτομία). Το επόμενο δεκαήμερο θα εξειδικευτούν αυτές οι επιλεξιμότητας, ούτως ώστε μετά η σκυτάλη να πάει στις τράπεζες και στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, ανέφερε.

Στην τοποθέτησή του ο διευθυντής του Τμήματος Χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο (ΕΤΕπ), κ. Γιάννης Καλτσάς, ανέφερε πως η ΕΤΕπ τα τελευταία χρόνια πήρε το ρίσκο και σε δύσκολες στιγμές και έμεινε στην Ελλάδα. «Και βέβαια οι εξελίξεις μας δικαίωσαν», είπε, ενώ αναφέρθηκε και σε πολύ έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον στη Β. Ελλάδα και αναφέρθηκε σε μία πλούσια επενδυτική λίστα, αλλά και σε σχεδόν μηδενικό επιτόκιο που θα προσφέρεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Απολύτως ρεαλιστικά τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ

gazzetta
gazzetta reader insider insider