Παράταση στις διαπραγματεύσεις Unicredit - Ιταλίας για την Monte dei Paschi

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράταση στις διαπραγματεύσεις Unicredit - Ιταλίας για την Monte dei Paschi
Προς παράταση των συζητήσεων για την πώληση επιλεγμένων τμημάτων της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena οδεύουν το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών και η Unicredit.

Προς παράταση των συζητήσεων για την πώληση επιλεγμένων τμημάτων της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena οδεύουν το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών και η Unicredit, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται πως το αρχικό χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας και του ιταλικού Δημοσίου -το οποίο κατέχει το 64% της τράπεζας, μετά την πτώχευσή της το 2017- προέβλεπε τον τερματισμό των συζητήσεων την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δύο πλευρές δεν έθεσαν κάποια καταληκτική ημερομηνία για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ενώ κατέληξαν πως η οριστική συμφωνία θα πρέπει να αφήσει απείραχτα τα αποθεματικά ταμεία της Unicredit αλλά και να συμβάλει στην αύξηση των εσόδων της τράπεζας κατά τουλάχιστον 10%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UniCredit: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη, ξεκινούν οι συζητήσεις για την εξαγορά της Monte dei Paschi

gazzetta
gazzetta reader insider insider